Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 07 Ağustos 2013 - 13:16 Yorum: 0

Esenlik'te yaşanan başarı hepimizin başarısıdır

Her yıl geleneksel olarak arefe günü yapılan bayramlaşma töreni Esenlik İdari Binası'nda gerçekleşti.

Esenlik'te yaşanan başarı hepimizin başarısıdır

MALATYA GÜNCEl - Her yıl geleneksel olarak arefe günü yapılan bayramlaşma töreni Esenlik İdari Binası'nda gerçekleşti. Bayramlaşmaya Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Genel Müdür Yardımcıları Münür Özpolat, Ahmet Faik Yıldız, Mesut Bozkurt, Erhan Soylu, Esenlik Birim Müdürleri ve Şefleri ile idari bina personeli katıldı.

"Zekatıyla, fitresiyle, infakıyla İslam sosyal bir denge kurmuştur"
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; "En hikmetli, en çok mesaj yüklü, en bereketli ve en misyonlu ibadetlerden bir tanesidir ramazan ayı. İslam'ın bütün ibadetleri bizlerin belleğini derinden etkilemektedir. Kardeşlik bağlarımız diğer toplumlara göre daha sağlam. Zekatıyla, fitresiyle, infakıyla İslam sosyal bir denge kurmuştur. İslam birimizin çok zengin, birimizin çok fakir olmasına müsaade etmemektedir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisi sürekli bizlerin öncüsü olmalıdır. Bizler biliyoruz ki Beyaz Saray'ın önünde açlıktan ölen birinin haberi yazılmıştır. Bu İslam ümmetinde asla olacak bir durum değildir. Tarihimiz, kültürümüz, geleneğimize bizlerin sahip çıkması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"Bütün kırgınlıklarımızı bayram mantığıyla gidermemiz gerekiyor"
Bayramları tatil mantığıyla değerlendirmemek gerektiğini dile getiren Boyraz; " Bayramları bir Sıla-i rahim, bir kardeş muhabbetti haline getirmemiz gerekiyor. Sadece akraba arası bir küskünlük değil bazen toplumlarda birbirine küsebilmektedir. Türkiye'nin bu anlamda bir hoşgörü iklimine ihtiyacı var. Çünkü yıllarca değişik politikalarla kanatılmış yaralarımız var. Bu tür kırgınlıkları bayram mantığıyla gidermemiz gerekiyor. Hoşgörü iklimi bizden başlayarak bütün dünyaya yayılması gerekmektedir. Dünyada Müslümanlar büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Müslüman ülkeleri dün nasıl Osmanlı'dan yardım almışlarsa yine yaralarını sarmak için Türkiye'den yardım beklemekteler. Tarihteki misyonumuz ve konum itibariyle, son zamanlarda geldiğimiz politik ve ekonomik durum itibariyle ümitliler. Bunun misyonunu da üzerimizde hissetmemiz lazım. Bu misyon toplum olarak hepimizin sırtına yüklenmiştir. Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi; Kim var dediğinde sağına ve soluna bakmadan ben varım diyebilen bir bilinç oluşmalı bizlerde"  ifadelerini kullandı.

"Esenlik şirketinde yaşanan başarı hepimizin başarısıdır"
Boyraz; "Esenlik olarak bizler çalışıyoruz, üretiyoruz ve sürekli gelişiyoruz. Şirketimizde bu anlamda çok güzel işler yapılmaktadır. Her gün iki günü eşit olan ziyandadır hadisinin gereği, her gün bir adım  öteye geçmeye çalışıyoruz. Her gün yeni bir çalışma ile hep birlikte yeni güzellikle ortaya çıkmaktadır. Bu hikaye hepimizin, bu başarı hepimizin başarısıdır. İnşallah hep birlikte nice bayramlara kavuşmak dileğiyle size ve ailenize bayramların hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

ETİKETLER: esenlik , huluisi boyraz ,
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber