Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Temmuz 2016 - 08:43 Yorum: 0

Esenyurt’ta darbe girişimine karşı halk demokrasi nöbetinde

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkı meydanlarda demokrasi nöbetine çağırması üzerine meydanlara çıkan...

Esenyurt’ta darbe girişimine karşı halk demokrasi nöbetinde

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkı meydanlarda demokrasi nöbetine çağırması üzerine meydanlara çıkan binlerce Esenyurtlu vatandaşlar darbeye karşı 10 gündür meydanlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu çağrıya uyan kadın erkek, genç yaşlı 7'den 70'e binlerce Esenyurtlu, 15 Temmuz'dan bu yana meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıktıklarını gösterdi. Esenyurt meydanında kurulan sahne de demokrasi nöbeti için meydanda bekleyen vatandaşları selamlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Demokrasi nöbetini bıkmadan, usanmadan, sabahlara kadar sürdüreceğiz" dedi.

"Bugün demokrasi nöbetinin 10'uncu günündeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu çağrıdan bu yana meydanlar olduklarını kaydeden Başkan Kadıoğlu" Şu an Esenyurt Meydanı'nda 10 binden fazla kardeşimiz ilk günden itibaren bu meydanı dolduruyor. Demokrasi nöbetindeyiz. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu emirden sonra buradayız. Bugün demokrasi nöbetinin 10'uncu günündeyiz ve halen evimize gitmiş değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız, tamam evinize dönebilirsiniz sözünü söyleyene kadar da bu meydanda halk ile beraberiz. Buraları terk etmeyeceğiz. Bu ülkeyi kimse başkalarına peşkeş çekmeyecek. Bu böyle bilinsin" dedi.

Konuşmaların ardından sahneden inen Başkan Kadıoğlu, demokrasi nöbetinde olan vatandaşların arasına katılarak demokrasi nöbetine devam etti.

Öte yandan, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrası Esenyurtlular 10 gündür demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber