Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Eylül 2014 - 16:53 Yorum: 0

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Eskişehir'de, boşanma davası devam eden eşini bıçakla öldürdüğü öne sürülen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, boşanma davası devam eden eşini bıçakla öldürdüğü öne sürülen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Tuncay Yalçın (54) ile maktul Yasemin Yalçın'ın (54) kardeşi Sema Çuhadar hazır bulundu.

Sanık Tuncay Yalçın, olay tarihinde eşiyle ayrı yaşadıklarını ve boşanma davalarının sürdüğünü söyledi.

Olayın meydana geldiği gün, eşiyle konuşmak istediğini öne süren Aydın, şunları kaydetti:

"Eşimle ayrı yaşıyorduk. 6 aydır çocuğumu görmediğim için görüşmek istedim. 'Konuşalım' dedim ancak bana hakaretler etti ve yüzüme tükürdü. Bana ağır ithamlarda bulundu. Benim de zaten psikolojim bir süredir bozuktu sonra cinnet geçirdim, gerisini hatırlamıyorum."

Maktul Yasemin Yalçın'ın kardeşi Sema Çuhadar'ın avukatı Tuğçe Ayaz ise olayın tamamen tasarlanarak gerçekleştiğini ve sanığın en yüksek cezaya çarptırılması gerektiğini savundu.

Mütalaa veren savcı, sanık Tuncay Yalçın'ın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Tuncay Yalçın'ı, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

-Adliye çıkışındaki açıklamalar

Maktul Yasemin Yalçın'ın kardeşi Sema Çuhadar'ın avukatı Tuğçe Ayaz, duruşma sonrası yaptığı basın açıklamasında, koruma kararı olmasına rağmen maktulün hayatını kaybettiğini söyledi.

Sanığa verilen cezadan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Ayaz, "Verilen ceza Yasemin'i geri getirmeyecek ama yaşanacak diğer olaylara örnek olsun. Başkalarının canı yanmasın. Bu ceza insanlık adına inşallah büyük bir adım olur" dedi.

Bu arada davayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri duruşma sonrası adliye önünde sloganlar atarak, mahkemenin verdiği kararın kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Kırmızıtoprak Mahallesi Nilay Sokak'ta haziran ayında meydana gelen olayda Yasemin Yalçın, ile eşi Tuncay Yalçın, arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıkmıştı. Büyüyen tartışma sonrasında Tuncay Yalçın, üzerinde taşıdığı bıçakla Yasemin Yalçın'ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklamıştı. Ağır yaralanan Yasemin Yalçın kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber