Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

ESK Yozgat'ta yılda 10 bin küçükbaş hayvan kesecek

YOZGAT (AA) - Et ve Süt Kurumu (ESK) Yozgat Kombinası ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği arasında yapılan protokolle kentte her yıl 10 bin küçükbaş hayvanın kesimi yapılacak.ESK...

ESK Yozgat'ta yılda 10 bin küçükbaş hayvan kesecek

YOZGAT (AA) - Et ve Süt Kurumu (ESK) Yozgat Kombinası ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği arasında yapılan protokolle kentte her yıl 10 bin küçükbaş hayvanın kesimi yapılacak.

ESK Yozgat Kombinası'nda düzenlenen imza törenine Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım ve hayvan üreticileri katıldı.

Tekinöz, burada yaptığı konuşmada, kurumun her zaman hayvan üreticilerinin yanında olduğunu belirterek, kuruma şartları tutan hayvanlarını getiren besicilerin asla geri çevrilmeden işlerinin görüldüğünü söyledi. 

Özdemir ise tarım ve hayvancılık bakımından büyük bir öneme sahip Yozgat’ta küçükbaş hayvan üretiminin artırılmasına yönelik sözleşmeli alım projesinin imzalanmasının ilde hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Kentte 2012 yılında 210 bin anaç koyun varken şuanda bu rakamın 350 binin üzerine çıktığını dile getiren Özdemir, "Koyun sayısında iki yılda 140 bin artış oldu. Bu sözleşmeyle küçükbaş hayvancılığın gelişmesini amaçlıyoruz. Besicilerimiz artık pazar sıkıntısı yaşamayacak. Küçükbaş hayvanlarını buraya getirerek piyasa değerinde devlet garantisinde satabilecek. Bu sayede besicilerimiz küçükbaş hayvancılığa daha fazla rağbet edecek" diye konuştu. 

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım ise sözleşmeyle üreticilerin hayvan pazarı sıkıntısı yaşamayacaklarını belirtti. 

Konuşmaların ardından Tekinöz ile Yıldırım arasında 10 bin küçükbaş hayvan alımı sözleşmesi imzalandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber