Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 13 Ekim 2016 - 13:43 Yorum: 0

Eski AB Bakanı Bozkır, Antalya’da iş adamlarıyla buluştu

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 13. Olağan Toplantısı'nın konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan...

Eski AB Bakanı Bozkır, Antalya’da iş adamlarıyla buluştu

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 13. Olağan Toplantısı'nın konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, "40 yıldır aramıza sinmiş bu örgütü temizlemeden geleceğe güvenle bakamayız"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski AB Bakanı Volkan Bozkır, ANSİAD'ın, Antalya'da bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Eski Bakan Volkan Bozkır, "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü Sonrasında Türkiye'nin Dış Politikasında ve AB ile İlişkilerinde Gelişmeler" başlıklı konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili, "40 yıldır aramıza sinmiş olan bu örgütü temizlemeden bizim geleceğe güvenle bakmamız mümkün değil. Onun için ne pahasına olursa olsun bu temizliği yapmamız lazım" dedi.

"15 Temmuz'u küçümseyemeyiz"

Hayatı boyunca 8 askeri darbe ve teşebbüsü gördüğünü dile getiren Volkan Bozkır, 15 Temmuz darbe girişiminin, en ağırı olduğunu belirtti. Bozkır, "Haince düzenlenmiş darbe teşebbüsünde sokaklarda darbecilerin elinde hiçbir şekilde bayrak görmedik. Ama darbeye karşı çıkanların elinde hep bayrak vardı. Darbe girişimi ilk kez bütün siyasi partileri, medyayı, üniversiteleri aynı noktada buluşturdu. Türkiye'nin darbe girişiminin ardından bu kadar kısa sürede toparlanacağını düşünmemişti. Dolar fırlamadı, okullar zamanında açıldı, yargı sistemi görevine başladı, meclis görevine başladı. Hepsinin ayrı kıymeti var. Birini yapamamış olsaydık karamsak bir hava olabilirdi. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

"OHAL'in uzatılması ve daha da uzatılabileceği konusunda aksi yorumda bulunulmamalı"

OHAL'in uzatılması konusuna da değinen Bozkır, "Fransa'da yaşanan üç saldırı da OHAL 1 yıl uzatıldı. İngiltere'nin IRA ile mücadelesinde kimi uygulamalar ve OHAL süreleri ile bu süreç atlatıldı ve daha sonra güçlenerek çıktı. Bizler 15 Temmuz'u bu yüzden küçümseyemeyiz. Hiç kimse OHAL'in uzatılması ve daha da uzatılabileceği konusunda aksi yorum da bulunmamalı. Üzerimizde 30'un üzerinde F-16, 40 helikopter halka ateş açtı. Polis akademisinin kapatılmasının ne kadar önemli ve etkin olduğu 15 Temmuz akşamı bir kez daha anlaşılmıştır" diye konuştu.

"Türkiye önemli bir noktada"

Dünya'da "Sovyetler Birliği'nin dağılması, global ekonomik kriz ve Arap Baharı" olmak üzere 3 büyük ekonomik depremin yaşandığını ifade eden Volkan Bozkır, süreçte Türkiye'nin inanılmaz bir performans gösterdiğini, siyasi istikrarı yakalamasıyla ekonomisini 3'e katladığını belirtti. Bozkır, "Türkiye büyük ve fakir bir ülke diyorlardı, şimdi de büyük ve zengin bir ülke diyorlar. Sizi hazmedemeyiz diyorlar. Esas neden ise Türkiye'nin karar mekanizmalarına katılacak olmasıdır. Türkiye artık önemli bir noktada ve eskisi gibi her şeye evet diyecek durumda değil. Her şeye evet dersek ülkenin geleceğine zarar veririz" dedi.

"AB süreci yavaşlatılıyor"

Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bozkır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyük ve genç bir nüfusa sahip, piyasaları canlı, enerji yollarını kontrol eden, güçlü bir ordusu olan Türkiye'nin üyelik süreci özellikle yavaşlatılıyor. AB'ye üye olma şu anda belki çok uzakta görülebilir, fakat bunu böyle düşünmemek gerekiyor. Dengi dengine gelecek bir tarihin beklenmesi gerekli. Türkiye ile AB'nin birbirinden vazgeçemeyecek. "Sizin bu yaptığınız AB'nin ruhuna uymuyor" tavrıyla karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye'yi neden bekletiyorlar sorusunun birçok cevabı var. Öte yandan İngilteresiz bir AB çok yakın zamanda büyük sıkıntılar yaşayabileceğini düşünüyorum."

"Lozan'da Türkiye'nin olması çok önemli"

Suriye'nin normalleşmesi için Beşar Esed'in gitmesi gerektiğini söyleyen Bozkır, ülkelerinden göç eden 6 milyon insanın başka türlü ülkesine dönmeyeceğini dile getirdi. Bozkır, "Rusya, Suriye sayesinde 300 yıllık hedefine ulaştı. Sıcak sulara inmek, yani Akdeniz'e inmek. Bugün Rusya'nın Suriye'de hem deniz üssü hem de hava üssü var. Bazı avantajlar elde ettiği için orada önemli bir aktör Rusya. Bugün Suriye'de "Rusya'sız bir çözüm olamaz" kavramı da oturmuştur" dedi.

Suriye için Lozan'da düzenlenecek konferansa davet edildiğini anlatan Bozkır, konferansa ABD, Rusya ve Suudi Arabistan'ın katılacağını belirtti. Bozkır, Suriye sorununun çözümünde Türkiye'nin konferansa katılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve Toplantı Başkanı Dündar Uluğkay'ın konuk Volkan Bozkır'a plaket takdimiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber