Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Eski adliye binası kültür ve sanat merkezi olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen bina, "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek

Eski adliye binası kültür ve sanat merkezi olacak

GAZİANTEP (AA) - Daha önce valilik ve adliye binası olarak uzun yıllar hizmet veren binanın restorasyonu sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından restore edilen adliye binası, çalışmalar tamamlandığında "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun Kararı ile yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin onaylamasının ardından Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına tahsis edilen binada, konferans ve toplantı salonları yer alacak.

Kültür ve sanat merkezinde, tasarım atölyelerinin yanı sıra üniversiteler ile koordineli sanatsal faaliyetler de yapılacak. İçinde birçok projenin yanı sıra kent kimliğinin tasarlanacağı merkezde üniversite öğrencilerinin kültür sanata yönelik projelerine de imkan tanınacak.

Binanın bir bölümü ise "Adliye Müzesi"ne dönüştürülerek burada hakim, savcı, avukat gibi mesleklerle ilgili canlandırmalar yapılacak.

Binanın restorasyonunun yaklaşık bir yıl içinde bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber