Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Atabek'ten AA'ya ziyaret

SAKARYA (AA) - Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Çiğdem Erdoğan Atabek, Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret...

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Atabek'ten AA'ya ziyaret

SAKARYA (AA) - Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı Çiğdem Erdoğan Atabek, Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 

Atabek, burada yaptığı konuşmada, son zamanlarda yükselişe geçen AA'yla iftihar ettiklerini belirterek, "Çok önemli haberlerin, çalışmaların altına imzasını atan AA, dünyada tanınırlığı ve bilinilirliği yüksek bir ajans haline geldi. Türkiye'nin bir marka değeridir Anadolu Ajansı. Sizleri ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dünyada çok farklı kutlamalar, programlar ve çalışmalar yapıldığını dile getiren Atabek, "Ben de sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'daki kadın buluşmasına katıldım. Orada sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajlar çok dikkat çekiciydi" dedi.

Çiğdem Erdoğan Atabek, kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu düşündüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu, ancak zihniyet dönüşümüyle çözülecek, toplumsal bir sorun. Dolayısıyla siz toplumsal bir sorunu sadece bakanlığın çalışma alanlarıyla çözemezsiniz ya da sadece iktidarın hayata geçirdiği kanunlarla ve aldığı önlemlerle çözemezsiniz. Şiddet, çok daha yaygın ve çok genel bir sorun, sadece Türkiye'de değil dünyanın da bir sorunu. Dolayısıyla disiplinler arası çalışılma gerekir. Birçok kesimin bir arada aynı masa etrafında bunu tartışıyor olması gerekir ve en önemlisi şiddet üzerinden kesinlikle siyaset yapılmamalı yani şiddet, ideolojiye kurban edilebilecek kadar önemsiz bir konu değil, ideolojiye kurban edildiği sürece şiddet artarak devam edecek. O sebeple muhalefetin de bu konuda gayet hassas olması gerektiği kanaatindeyim."

Aile güçlendirildiğinde ailenin bütün bireylerinin de güçleneceğini anlatan Atabek, "Aile kurumu, Türkiye'nin en önemli ve en dinamik kurumudur yani siz aile kurumunu Türkiye'de çökerttiğinizde Türkiye'de birçok dinamiğin altına dinamit koymuş olursunuz. Bizim en büyük zenginliğimizi elimizden almış olursunuz ve zaten aile yapısı çözülen ülkeler çok hızlı bir şekilde yok olmaya mahkum oluyorlar. O yüzden çözümün bir parçasının da aile olduğunu kesinlikle unutmamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

AA Sakarya Bölge Müdürü Cemal Coşkun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, AA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Coşkun, ziyaret anısına Atabek'e AA Almanağı hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber