Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Kasım 2014 - 18:03 Yorum: 0

Eski Bakan Bayraktar komisyona ifade verdi

Komisyon, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ı "şüpheli" sıfatıyla dinledi. Komisyon Başkanı Köylü, "Yayın yasağını Komisyon Başkanı sıfatıyla ben istedim" dedi.

Eski Bakan Bayraktar komisyona ifade verdi

Dört eski Bakan ile alakalı Soruşturma Komisyonu, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ı 'şüpheli' sıfatıyla dinledi. 

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,  eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddiaları araştırmak amacıyla kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Komisyon, Bayraktar'ı,  'şüpheli' sıfatıyla dinledi. Komisyon'da yaklaşık 1,5 saat kalan Bayraktar, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, 'Yayın yasağı varmış. Yayın yasağı olmasaydı daha iyiydi' dedi. 

Soruşturma Komisyonu, Bayraktar'dan sonra da toplantısına bir zaman devam etti. 

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü,  toplantı sonrasında gazetecilerin yayın yasağıyla ilgili soruları üzerine, 'Yayın yasağını Komisyon Başkanı sıfatıyla ben istedim. Bunu istemeye yetkim var.  Gereği neyse onu yaptık. Sonunda bunu yapmaya zorunlu kaldık. İş buraya kadar gelmeseydi belki istemeyecektik. Soruşturma yüzde yüz ifşa edildi. İçinde ne var, gelenin ifadesi, gelen belgeler, tutanaklar ne yazık ki birtakım Komisyon üyeleri vasıtası ile ifşa edildi. Soruşturmanın sağlığı ortadan kalkıyor, geleceğini de tehlikeye atıyoruz. Bundan ötürü yayın yasağını arzulamak durumunda kaldım' dedi.  

Mahkemeye TBMM Başkanlığı'nın kurumsal başvurusu olmadığını söz eden Köylü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bilgisi olup bulunmadığı sorusuna, 'Var yada yok. O ciddi değil. Bu konu bizi ilgilendirir, kimseyi ilgilendirmez. Soruşturmanın selameti ve gizliliğinin korunması en baştan benim görevim. Bu görevimi yerine getirebilmek için alınması gereken tedbirleri almak zorundayım. En son şekilde bu tedbiri almak zorunda kaldım' karşılığını verdi.

Köylü, diğer yandan AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Soruşturma Komisyonu vasıtası ile yürütülen, soruşturmanın gizliliği devamlı şekilde ihlal edilerek ilgililer hakkındaki masumiyet prensibi çiğnenmiş olup benlik haklarının daha çok zedelenmesinin önlenmesi ve gizliliğin sağlanması için tahsil edilen tedbirler yetersiz kaldığından Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtası ile mahkemeye başvurularak soruşturmayla ilgili detayları mahkeme kararında belirtildiği biçimde yayın yasağı kararı alınmıştır' ifadesini kullandı.   

Muhabir: Melda Çetiner Karagöz

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber