Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 21 Mayıs 2022 - 11:13 Yorum: 0

Eski basketbol antrenörü, kendi tasarladığı oyunun patentini aldı

Elazığlı eski basketbol antrenörü Cihan Kırmızıkaya (40) aklına gelen bir fikir üzerine tasarladığı oyunun patentini aldı ve satışa sundu.

Eski basketbol antrenörü, kendi tasarladığı oyunun patentini aldı

Elazığlı eski basketbol antrenörü Cihan Kırmızıkaya (40) aklına gelen bir fikir üzerine tasarladığı oyunun patentini aldı ve satışa sundu.

Elazığ'da uzun yıllar basketbol antrenörlüğü yapan Cihan Kırmızıkaya piyongoo ismini verdiği oyunun patentini aldı. Aklına gelen bir fikir üzerine bulduğu oyunun patentini alan Kırmızıkaya, oyununun gençler tarafından beğeni kazandığını dile getirdi. İki kişi tarafından oynanan oyun mini bir satrancı anımsatıyor.

Piyongoo oyununu yaklaşık bir ay önce internet üzerinden satışa sunduklarını kaydeden Cihan Kırmızıkaya, "Benim tasarladığım patentli oyunumuz bir hafıza oyunu. 5 yaş üzeri herkesin zevkle oynayabileceği bir oyun. 16 adet piyon ve 1 adet zarla oynanan bir oyun. Zarda gelen şekli, piyonun altında bulunan şekille bulma stratejisiyle kurulan bir oyun. Oyunun sonunda 8'e ulaşan kişinin kazandığı bir oyun. Kutu oyunları çocukların gelişiminde oldukça önemli. Odaklanma, strateji kurma ve dikkat dağınıklığını giderme ve bunun gibi birçok olumlu bir etkiye sahip. Her yaş kategorisine hitap eden bir oyun olduğunu şimdiye kadar oynattığımız kişilerden alıyoruz. Açıkçası bundan çok mutluyuz. Kutu oyunları oynamayı seven herkesi davet ediyoruz. Mutlaka piyongoo oynamalılar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber