Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Türkiye 18 Nisan 2018 - 16:43 Yorum: 0

Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu mezarı başında dualarla anıldı

1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu mezarı başında...

Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu mezarı başında dualarla anıldı

1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu mezarı başında dualarla anıldı.

Bulgurlu Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında düzenlenen anma törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Naci Şavata, Hamit Fendoğlu'nun aile fertleri ile Belediye Meclis üyeleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu anma töreninde Hamit Fendoğlu ve aile bireylerinin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı. Hamit Fendoğlu'nun Malatya'da insanları bir araya getiren, her kesim tarafından takdir edilen ve sevilen bir lider ve belediye başkanı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Günümüzde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarla o dönemde yapılanlar arasında fazlaca bir fark yoktur. Ülkemizi bölmek, kardeşi kardeşe düşman etmek isteyen karanlık bir yapı günümüzde de mevcut. Aynı eller o dönemde Hamit Fendoğlu'nu şehit ettiler. Ama milletin gönlünden Hamit Fendoğlu sevgisini silemediler. O dönemde büyük bir teveccühle Belediye Başkanlığına seçilmiş, ama hunharca, alçakça yapılan bir saldırı sonucunda gelini, torunları ile birlikte şehit edilmişti. Milletimiz şunu çok iyi biliyor bu tür olaylar milletimizi birbirine daha fazla birleştirmiş ve kenetlemiştir. Bugün Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte Hamit Fendoğlu'nu mezarı başında anmak üzere buradayız. Hamit Fendoğlu'nu Rahmet ve minnetle anıyoruz, mekânı cennet olsun" diye konuştu.

Hamit Fendoğlu'nun isminin tarihe yazıldığını belirten Malatya eski Belediye Başkanlarından Naci Şavata ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri Hamit Fendoğlu'nun mezarını ziyaret ediyor. 1978'li yıllarda bir Hamido'yu şehit ettiler ama binlerce Hamido bu milletin bağrında yetişti. Onun nasıl bir idareci olduğunu ve Malatya için düşündüklerinin bugün yapılıyor olmasını gördükçe mutlu oluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu mezarı başında dualarla anıldı

Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu mezarı başında dualarla anıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber