Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 18:23 Yorum: 0

Eski CHP Genel Başkanı Baykal:

Baykal, yeniden Manavgat Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Sözen'i ziyaret etti

Eski CHP Genel Başkanı Baykal:

ANTALYA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Manavgat Belediye Başkanlığını ziyaret eden Baykal, yerel seçimlerde yeniden belediye başkanlığına seçilen Sözen'i kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne Manavgat'ta bir kez daha sahip çıkıldığını görmenin çok güzel olduğunu dile getiren Baykal, partilileri ve Sözen'i tebrik etti.

Sözen'in yeniden seçilmesinin, Manavgat halkının hizmetlerden memnun kaldığı anlamına geldiğini ifade eden Baykal, "Bütün engellemelere, uzun süre görevden uzaklaştırılmasına rağmen çok çalışarak bunları başardı. Belediyelerin kapatılıp üstünüze yıkılması, bunlar hep meydan okuma konularıdır. Bunların üstesinden geldiğin zaman çok büyük başarı göstermiş olursun" dedi.

Manavgat Irmağı düzenlemesi beğendiğini belirten Baykal,  artık daha büyük projeler ortaya koyulması gerektiğinin altını çizdi.

Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde Side ile ilgili bir anısından bahseden Baykal, şöyle konuştu:

"Manavgat bir yatırım için uygun görülmüştü. Side'ye kağıt fabrikası kurulacaktı. Devlet Planlama Teşkilatından geçmiş, Maliye Bakanı olarak önüme gelmişti. Kağıt fabrikası, çevreye en zararlı olan fabrika türüdür. Bunun 2 bin yıllık tarihi bir kent olan Side'ye yapılmasına gönlüm razı olmadı. Manavgat halkının 'hizmetimizi engelledi' söylemlerine rağmen Antalyalı olarak, Side'nin geleceğini düşündüm ama o zamanlar hem parti tabanımıza hem de hemşehrilerimize bunu anlatamadım. 'İnceleme aşamasında' diye geçiştirdim. Yoksa siyasi kariyerim bitecekti."

Kağıt fabrikasının daha sonra Mersin Taşucu'na kurulduğunu bildiren Baykal, "Bugün Mersin'de deniz, orman, su var ama turizm yok. Şimdi nükleer tesis kuruluyor. O zamanlar Side'ye kağıt fabrikası kurulsaydı, bugün binlerce tesis ve turizm olmayacaktı" diye konuştu.

Sözen de belediye başkanlığı görevindeki sorumluluklarının bilincinde olduğunu, beklentiler ışığında hizmetini sürdüreceğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber