Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 03 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Eski Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen anıldı

Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 35'inci yılında törenle anıldı

Eski Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen anıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 35'inci yılında törenle anıldı.

Hatay Valiliği'nde düzenlenen törende, Vali Ercan Topaca, Atatürk ve Tayfur Sökmen Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Havanın yağışlı olması nedeniyle valilik içerisinde düzenlenen törende Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu, Tayfur Sökmen'in hayatıyla ilgili bilgi verdi. Bir öğrencinin şiir okumasının ardından Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda anma etkinliği devam etti.

Hatay Valisi Topaca, burada yaptığı konuşmada, merhum Tayfur Sökmen'i rahmetle andıklarını kaydetti.

Mücadele yıllarındaki en olumsuz şartlarda bile o azim, gayret, vatanseverlik, milli duyguların takdire şayan olduğunu belirten Topaca, o dönem merhum Tayfur Sökmen ve arkadaşlarının önderliğinde yapılan mücadelenin basit bir mücadele olmadığını söyledi.

Savaşın belki daha kolay bir mücadele olduğunu ifade eden Topaca, "Bizim büyüklerimiz, devlet adamlarımız başta Atatürk ve Tayfur Sökmen olmak üzere bunun farkındaydılar. Bu birleşmeyi, kaynaşmayı diplomatik, siyasi, kültürel ve sosyolojik yollardan yapmayı, zor olanını seçerek bunu gerçekleştirdiler. Zor olan gerçekleştiği için de kaynaşma istenilen şekilde oldu. Birliktelik sağlandı, amaç birliği sağlandı. Geleceğe birlikte bakma, inşa etme duygusu yerleşti ve bugünlere geldik. İnşallah Hatay'ın geleceği her şeye rağmen, etrafımızdaki her türlü olumsuzluğa, huzursuzluğa, savaşa rağmen parlaktır. Refah, kalite, insanların huzuru sağlama anlamında parlaktır" diye konuştu.

- Suriye'deki iç savaş

Güney komşumuzda bir iç savaşın olduğunu hatırlatan Topaca, bir sıkıntı yaşandığını, bunun bizi de olumsuz etkilediğini kaydetti.

Her krizin arkasından da ülkeler ve kentler için büyük fırsatlar doğduğunu vurgulayan Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah Suriye'de bu karışıklık sona erdikten sonra oranın da imarına, inşasına, ihyasına, gelişmesine kent ve ülke olarak bizler de yardımcı olacağız. Birlikte gelişeceğiz, refahı paylaşacağız ve geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve merhum Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in gösterdiği hedefler ve onların öngördüğü çalışmalar ancak bu şekilde olabilir. Onların ruhunu ancak bu şekilde şad edebiliriz. Onun için çok çalışacağız. Etrafımıza, insanlara, barışı, kardeşliği, dostluğu, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da göstereceğiz, birlikte yaşamayı da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Topaca, merhum Tayfur Sökmen'in anısını bu kentte ebediyen yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber