Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Ekim 2017 - 20:28 Yorum: 0

Eski ilçe jandarma komutanına ByLock’tan 7 yıl 5 ay 3 gün hapis

Eski Samsun'un Terme İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hacı Gülman yargılandığı mahkemece Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Soruşturması (FETÖ/PDY)...

Eski ilçe jandarma komutanına ByLock’tan 7 yıl 5 ay 3 gün hapis

Eski Samsun'un Terme İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hacı Gülman yargılandığı mahkemece Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Soruşturması (FETÖ/PDY) kapsamında örgütünün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 5 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'un Terme İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden ihraç olan ve tutuklanan Yüzbaşı Hacı Gülman hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yaptırmamaya teşebbüs" suçlarından 3 müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasına Hacı Gülman tutuklu bulunduğu Vezirköprü Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Hacı Gülman'ın örgütün gizli haberleşme ağı ByLock'u "EnverTarık" kod adıyla kullandığı tespit edildi ve mahkemeye ByLock içerikleri geldi ve okundu. Hacı Gülman kendini savunarak, "Ben 15 Temmuz gecesi halkımın yanındaydım. Darbeye karışsaydım veya darbenin içinde olsaydım böyle davranmazdım. Kesinlikle ByLock kullanmadım. 1,5 yıldır tutukluyum. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum. Kendim teslim oldum. Kaçma şüphem yok. Devletimin ve milletimin yanındayım" dedi.

Mahkeme heyeti Hacı Gülman'ın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yaptırmamaya teşebbüs" suçlarından delil yetersizliğinden beraatına karar verirken, Bylock kullandığının tespit edilmesi üzerine "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 5 ay 3 gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber