Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü16:34 Kültür merkezi tartışması16:34 Madagaskar’ı vuran kasırgada can kaybı 18’e çıktı
Sami Er
Siyaset 24 Eylül 2021 - 12:58 Yorum: 0

Eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Puigdemont gözaltında

Eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Carles Puigdemont, İspanya'nın tutuklama emriyle İtalya'da gözaltına alındı.

Eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Puigdemont gözaltında

Eski Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Carles Puigdemont, İspanya'nın tutuklama emriyle İtalya'da gözaltına alındı.

Ekim 2017'de Belçika'ya kaçan eski Katalonya Bölge Başkanı Carles Puigdemont, İtalya'ya bağlı Sardunya Adasındaki Alghero Havaalanında gözaltına alındı. Puigdemont'un avukatı Gonzalo Boye yaptığı açıklamada, müvekkilinin tutuklama emri kapsamında gözaltına alındığını söyledi. Puigdemont'un bugün Sassari'deki mahkemeye çıkarılması ve serbest kalması ya da iadesiyle ilgili kararın çıkması bekleniyor. Ellerinde bayraklar ve pankartlar taşıyan Sardunyalı bağımsızlık yanlısı göstericiler, Puigdemont'un gözaltına alınmasına tepki olarak adliye binasının önünde toplandı. Sassari'deki hakimin iade kararı vermesi halinde bu kararın İtalya Adalet Bakanı tarafından onaylanması gerekiyor.

İspanya hükümetinden gözaltına ilişkin yapılan açıklamada, "Puigdemont'un tutuklanması, mahkemelere hesap verme zorunluluğu bulunan herhangi bir AB vatandaşı için geçerli olan ve devam eden bir adli prosedürü içeriyor. Her vatandaş gibi adalete teslim olması gerekir" denildi. İtalyan makamları ve mahkemeleri tarafından alınan kararlara saygı duyulacağı vurgulandı.

Puigdemont'un AP'deki dokunulmazlığı kaldırılmıştı

Katalonya'nın bağımsızlığı konusunda 2017 yılında yasa dışı bir şekilde referandum düzenleyen Puigdemont daha sonra tutuklanma korkusuyla Belçika'ya kaçmıştı. Toplam 9 Katalan ayrılıkçı, 2017 referandumundaki rolleri nedeniyle 9 ila 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Ancak 2019'da Avrupa Parlamentosuna seçilen Puigdemont, dokunulmazlık elde etmişti. Ayrılıkçılar bu yılın Temmuz ayında affedildiler, ancak kaçan Puigdemont affedilmemişti.

Bu yılın Mart ayında Avrupa Parlamentosunda (AP) düzenlenen oturumda, Puigdemont ile AP milletvekili olan iki ayrılıkçı Katalan siyasetçi olan eski Katalonya Sağlık Bakanı Tori Comin ve eski Eğitim Bakanı Clara Ponsati'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oylama yapılmış, 400'den fazla AP üyesi dokunulmazlıkların kaldırılması için "evet" oyu kullanmıştı. Böylece İspanya'ya iade edilebilmelerinin önü açılmıştı. İspanya'da Yüksek Mahkeme, Puigdemont hakkında ulusal çaptaki arama ve tutuklama kararını uluslararası boyuta düzeye çıkarmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber