Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 17:38 Yorum: 0

Eski model araçların hurdaya alınması

Bingöl Defterdarı Özgür Yılmaz, 1990 model ve daha eski taşıtlarını hurdaya verenlerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar olan tüm borçlarının silineceğini bildirdi

Eski model araçların hurdaya alınması

BİNGÖL (AA) - Bingöl Defterdarı Özgür Yılmaz, 1990 model ve daha eski taşıtlarını hurdaya verenlerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar olan tüm borçlarının silineceğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 1990 model ve daha eski taşıtı olan vatandaşların, araçlarını 31 Aralık 2014’e kadar hurdaya vermeleri halinde çok önemli avantajlardan faydalanacağını belirti. 

Kanun kapsamında otomobil, kaptı kaçtı, arazi taşıtı, motosiklet, minibüs, panelvan, motorlu karavan, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici ve benzeri taşıtlar için kanun hükmünden faydalanılabileceğini kaydeden Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" 1990 model ve daha eski model mevcut taşıtların hurdaya ayrılması ile sağlanan önemli avantajlar bulunuyor. 1990 ve daha eski olan motorlu taşıtların 31 Aralık 2014 tarihine kadar Karayolları Trafik yönetmenliğince kayıt ve tescillerin silinmesi ve hurdaya ayrılması amacıyla İl Özel idarelerine Büyükşehir belediyelerine teslim edilen taşıtlara ilişkin 31 Aralık 2014 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi, bu vergiye ilişkin vergi cezaları, gecikme faizi ve zammı 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları silinecektir. Kanun adına veli vasi, kanuni temsilciler ve özel vekaletnameye sahip vekiller tarafında herhangi bir tescil kuruluşuna yapılabilir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber