Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 15:14 Yorum: 0

Eski patronundan tehditle para isteyen sanığa 2 yıl hapis

Kayseri'de eski patronuna hakaret eden ve bu suçtan 3 bin TL adli para cezası alan, bu parayı yine eski patronundan sürekli tehdit ederek isteyen sanığa "yağmaya...

Eski patronundan tehditle para isteyen sanığa 2 yıl hapis

Kayseri'de eski patronuna hakaret eden ve bu suçtan 3 bin TL adli para cezası alan, bu parayı yine eski patronundan sürekli tehdit ederek isteyen sanığa "yağmaya teşebbüs" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Doğu Sanayi'de bir kapı imalatı firmasında çalışan İ.A. iddiaya göre işyeri sahibi A.Ö. ile tartıştı. Tartışma sonucu A.Ö., işçisi İ.A. hakkında davacı oldu. Görülen mahkemede İ.A.'ye hakim "hakaret" suçundan 3 bin TL adli para cezası verdi. Daha sonra İ.A. 17.03.2016 ayrıldığı işyerine gelerek, patronunu "Adli para cezasını ödeyemiyorum, senle uğraşırım, o parayı alırım" diyerek tehdit etti. İddiaya göre gece yarısı 01.00'da bir kişi tarafından işyerinde yangın çıkarıldı. Patronun şikayetçi olmasının ardından İ.A. hakkında "yağmaya teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından dava açıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık İ.A. ile avukatı katılırken, şikayetçi A.Ö. duruşmaya katılmadı.

Sanık İ.A. alacağını istediğini iddia ederek, "Yangını ben çıkarmadım, sadece alacağımı istedim" dedi. Tanık olarak dinlenen şikayetçinin babası H.A.Ö. ise "Yanımızda bu şahıs 3-4 ay çalıştı. O süre içerisinde hem sigortasını hem de maaşını düzenli şekilde ödedik. Biz insanlık yaptık, o ise işyerimizi yakmaya çalıştı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanığa "yağmaya teşebbüs" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verirken, "yangın çıkarmak suretiyle mala zarar verme" suçundan ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber