Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Temmuz 2016 - 15:53 Yorum: 0

Eski Sanayi alanı projesi belirlendi

Proje tanıtım toplantısına katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'in manevi özellikleri yanı sıra çizilen projelerin içerisinin doldurulması...

Eski Sanayi alanı projesi belirlendi

Eski sanayi olarak bilinen alan için çizilen proje proje belirlendi.

Proje tanıtım toplantısına katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'in manevi özellikleri yanı sıra çizilen projelerin içerisinin doldurulması ile hayat bulduğunu söyledi.

Tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bahçeci, "Türkiye'de iki hafta önce istenilmeyen olaylar yaşadık. Proje ile ilgili karar aşaması aslında 2 hafta önce olacaktı. Kırşehir için geleceğe dönük vizyon oluşturma adımımız hiç ara vermeden devam edecek." dedi.

Tarihi kökleri olan ve entelektüel birikimlere sahip bu şehir için en güzel projenin belirlenmesi için çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, "Geçmişe bakıldığında önemli bilim adamları ve manevi yoğunluğu olan insanların yaşadığı bir il, projeleri çok nitelikli hazırlamak için çalışmalar sergiliyoruz. Yapmakta olduğumuz bütün işlerde niteliğe önem veriyoruz. Projeye ayrılan zaman ve bütçe asla boşa ayrılmış bir zaman ve bütçe değildir. Her şeyi tam yapmış olsanız dahi içerisini dolduramıyorsanız hiçbir şeyi tam manası ile yapmış sayılmazsınız. Yapılan eseri ete büründürmek çok önemli, insanlığa hizmet edecek önemli bir esere de imza attık. "İnsanlar şehirleri, imar ederler. Sonrada şehirler insanları imar" eder. Bu bizim medeniyet sözümüz. Ben belediye başkanı olduğumda şehirde inşa ve imar söz konusu değildi. Her alanda şehri imar edebilmek için yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Kent park alanımız içerisinde yer alan BEGEM ile insanımız imar oluyor. Yaptığımız her eserin içerisinde yaşayan insanı da imar ettiğini göz ardı etmiyoruz. Kırşehir'de gezegen evi olması kaçınılmazdı. Neşet Ertaş Kültür Merkezi ile farklı bir çalışma başlattığımız alanda gezegen evi projesi ile de bölgeyi yeniden imar edeceğiz. Jüri üyelerimiz sıkı çalışmalar sonrasında esas olan projeyi seçti." diye konuştu.

Eski sanayi alanı proje yarışmasında birinciliği çizdiği proje ile Zeynep Canan Sevindik aldı. Yapılan protpkol konuşmalarının ardından katılımcılar projeler hakkında bilgilendirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber