Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Ekim 2014 - 12:53 Yorum: 0

Eski SEKA Kağıt Fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü

Merkezde, cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşlarından Kocaeli'ndeki SEKA Kağıt Fabrikası'na ait belgeler yer alıyor

Eski SEKA Kağıt Fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü

KOCAELİ (AA) - Cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşlarından eski SEKA Kağıt Fabrikası'na ait belgelerin yer aldığı SEKA Kağıt Müzesi Dokümantasyon Merkezi açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının ardından fabrikanın Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kağıt müzesi olarak hizmete gireceği belirtildi.

Personel lojmanı olarak kullanılan fabrikaya ait binanın restore edilerek dokümantasyon merkezine dönüştürüldüğü kaydedilen açıklamada, merkezde arşivlerdeki kitap, dergi, fotoğraf ve belgelerin araştırmacıların kullanımına sunulduğu vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkezde SEKA Kağıt Fabrikaları Kurucu Müdürü Mehmet Ali Kağıtçı'ya ait eserlerden oluşturulmuş küçük bir kağıtçılık ihtisas kütüphanesi de yer alıyor. Kütüphanede Türkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca 4 bin 392 kitap, 4 bin 481 dergi ve belgeyle toplam 8 bin 873 eser yer alıyor. Ayrıca kağıt fabrikalarından kalma ve SEKA Kağıt Müzesi koleksiyonuna ait evrak, fotoğraf, dergi, doküman ve multimedya türü materyaller bulunuyor. Kağıt fabrikasından kalan 10 bin civarında fotoğraf orijinal ve dijital haliyle korunuyor. Araştırmacılar, SEKA Kağıt Müzesi'nde istedikleri bilgi ve belgeye dijital ortamda kolaylıkla ulaşabilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber