Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 18:13 Yorum: 0

Eski sevgiliye önce eş sonra donör oldu

İzmirli Melike Başaran, aile baskısı nedeniyle 22 yıl önce ayrıldığı eski sevgilisi Hayati Güven ile nikah masasına oturduktan 2 gün sonra böbrek bağışında bulundu

Eski sevgiliye önce eş sonra donör oldu

İZMİR (AA) - İzmirli Melike Başaran aile baskısı nedeniyle 22 yıl önce ayrıldığı eski sevgilisi Hayati Güven'e önce eş, 2 gün sonra da böbrek donörü oldu. 

 İzmir Kent Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir’de aynı mahallede doğup büyüyen, ortaokulda birbirlerine aşık olan Melike Başaran (43) ile Hayati Güven (43) liseyi bitirdiklerinde ailelerinin baskıyla ayrıldı.

Evlenip yuva kuran, çocuk sahibi olan ve birbirlerini 22 yıl görmeyen Melike Başaran ve Hayati Güven'in yolları boşandıktan sonra tesadüfen kesişti.

Güven'in 18 yıldır tip 1 diyabet hastası olduğunu ve böbrek yetmezliği bulunduğunu öğrenen Melike Başaran'ın talebiyle ve etik kurul onayıyla nakil kararı alındı. 

Hayati Güven 25 Ağustos tarihinde nikah masasına oturan Melike Başaran, 2 gün sonra da yeni eşine bir böbreğini verdi.

Böbrek, Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Uzm. Dr. Ebru Sevinç Ok ve Koordinatör Hemşire Havva Kara’dan oluşan ekip tarafından nakledildi. 

- "Yıllarca görüşmedik"

 Çocukluk aşkıyla aile zoruyla ayrıldığını ve yıllarca görüşmediğini söyleyen Güven, şöyle konuştu:

 “Çocukluk aşkıyız. Aynı yerde doğduk büyüdük. Bunun yanında belli bir süre ilk aşk dediğimiz şeyi yaşadık. Ailelerimizin zoruyla ayrıldık.  Çok ilginçtir ayrıldıktan sonra Alsancak’ta arka arkaya sokaklarda çalışmışız bir kez bile karşılaşmadık, hiç görüşmedik. Kader bizi eşlerimizden ayrıldıktan sonra, sürpriz bir şekilde bir araya getirdi. Arkasından bir şeyler ateşlendi. Onca yıl hiç karşılaşmamışken bu nasıl oluyor, kaderde varmış demek ki. Sürekli hastanelerde olduğumuz için evlenememiştik. O da gerçekleşti, sırada kır düğünü var”

Başaran da eşine donör olmak için hiç düşünmediğini dile getirerek, "Benim yaptığımı herkes de yapmalı. Ben yıllardır onun emanetini taşıdığıma inanıyorum, yıllar sonra bir araya gelmemiz, bu yaşananlar kader değil de nedir?" diye konuştu.

Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, böbrek nakli için başvuran çiftin karşılarına iki eski arkadaş olarak geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Yasa ve yönetmelikler gereği alıcı- verici arasında akrabalık, aile bağı yoksa arkadaşınız çok uzaktan akrabanız da olabilir, o zaman etik kurula girmeniz gerekiyor. Etik kurul iki kişi arasında çıkar ilişkisi olup olmadığına bakıyor. Bu araştırma sonucunda bir karar veriyor. Organ nakli yapılabilir ya da yapılamaz diye. Bu hastalarımızda süreç böyle işledi. Etik kurula gönderdik. Etik kurul süreci bitti. Onayı geldi. Biz sanıyorum operasyonu yapmadan iki gün önce evlendiler diye biliyorum. Sağlıkları iyi gidiyor. En hassas dönemler. Hastanede yakın izlemdeler.  Hafta sonu taburcu edebiliriz.” 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber