Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Mayıs 2017 - 14:28 Yorum: 0

Eski TBMM Başkanı Çiçek: “Evvela aklımızı alıyor, sonra cüzdanlarımızı alıyor, sonra himmet, hizmet diyor, bir alayı kepazelik"

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Eğer İmam-ı Maturidi'yi İslam dünyası iyi anlamış olsaydı 15 Temmuz kepazeliğini ve alçaklığını bu toplum yaşamazdı....

Eski TBMM Başkanı Çiçek: “Evvela aklımızı alıyor, sonra cüzdanlarımızı alıyor, sonra himmet, hizmet diyor, bir alayı kepazelik'

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Eğer İmam-ı Maturidi'yi İslam dünyası iyi anlamış olsaydı 15 Temmuz kepazeliğini ve alçaklığını bu toplum yaşamazdı. Birilerinin eteğine yapışmışız. Evvela aklımızı alıyor, sonra cüzdanlarımızı alıyor, sonra himmet, hizmet diyor. Bir alayı kepazelik. Sizden toplanan paralarla Amerikan seçimleri finanse ediliyor, Avrupa'da Türkiye'nin aleyhine kumpaslar kuruluyor" dedi.

Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İmam-ı Maturidi Camii'nin açılışı yapıldı. Feridun Çelik Mahallesi'ndeki caminin açılışında bir konuşma yapan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Ben buraya siyaset yapmak için gelmedim. Eğer İmam-ı Maturidi'yi İslam dünyası iyi anlamış olsaydı 15 Temmuz kepazeliğini ve alçaklığını bu toplum yaşamazdı" diye konuştu.

İmam-ı Maturidi'nin sadece bir isim değil, bir istikamet olduğunu söyleyen Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim kültürümüzde, bizim inancımızda en temel köşe taşlarından bir tanesi İmam-ı Maturidi'dir. Muhammed İkbal, "İslam dünyası aklını, Batı dünyası vicdanını kaybetti" diyor. Aklımız olsaydı birbirimizi boğazlar mıydık? Aklımız olsaydı birbirimizin gırtlağına sarılır mıydık? Aklımız olsaydı dış güçler diye suçladığımız uluslararası güçlerin oyunlarına düşer miydik? Her 10-15 senede bir düşer miydik? Bugün nerede bir İslam toplumu varsa orada kan, gözyaşı, adaletsizlik var. Bunun sebebi ise İslam dünyası aklını kaybetti. Akıl yoksa vahiyi de anlayamayız. Allah'ın tüm insanlara gönderdiği iki tane elçi var. Biri akıl, diğeri de vahiy. Vahiyi anlayabilmek için akla ihtiyaç var. İslam dünyası, aklını kaybetmiş olmaktan dolayı siyaseten, ticareten ve dinen kandırılmış insanlar topluluğudur. Kardeşini öldürerek, kan dökerek nasıl cennete gidilebilir? Çünkü Müslümanlar aklını kaybetti, aklını birilerine ipotek verdi. Eğer doğru bu olsaydı Allah sadece birilerine akıl verir bizi de koyun sürüleri haline getirirdi. Akıl yoksa din yok, mükellefiyet yok, yükümlülük yok. Deliye oruç, namaz farz mı? Aklı olana farz. Ama bizim aklımız nerede, birilerinin eteğine yapışmışız. Evvela aklımızı alıyor, sonra cüzdanlarımızı alıyor, sonra himmet, hizmet diyor. Bir alayı kepazelik. Sizden toplanan paralarla Amerikan seçimleri finanse ediliyor. Avrupa'da Türkiye'nin aleyhine kumpaslar kuruluyor. Bizde yedi düvelle mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Eğer İmam-ı Maturidi'yi bu millet iyi anlayabilseydi, İslam dünyası iyi anlayabilseydi 15 Temmuz alçaklığını yaşamazdık. Bundan sonra bir daha bu sıkıntıları yaşamak istemiyorsak Diyanet İşleri Başkanlığına da çok önemli görevler düşüyor. Bir haftayı da İmam-ı Azam haftası ilan edelim, bir haftayı İmam-ı Maturidi haftası ilan edelim. Bu büyük zatlar ne demiş. Bunlar bilinmeden cennete gideceğiz derken gittiğimiz yol cehenneme çıkar. Bugün iddia ediyorum Müslümanların bir kısım İslam anlayışı, kolibasillidir. Bundan vebal çıkar. Bu işte 15 Temmuz olur. Bu zındık hareketler olur. Osmanlı'nın tarihi zındıkların ve müritlerin tarihidir bir yönüyle. Devlet bunlarla mücadele etmiş. Biz bunları unuttuk ve sonra başımıza 15 Temmuz geldi."

Açılış törenine Cemil Çiçek'in yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve mahalle sakinleri katıldı. Konuşmaların ardından Cemil Çiçek, Emrullah İşler ve Veysel Tiryaki, İmam-ı Maturidi Camii'nin açılış kurdelesini beraber kesti. Ardından mahalle sakinleri camiyi gezdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber