Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Haziran 2016 - 13:03 Yorum: 0

Eskiler Bayramlık Oluyor

Çankırı'da birbirinden özel ikinci el eşyaların satıldığı mezat, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin gözdesi haline geldi.

Eskiler Bayramlık Oluyor

Çankırı'da birbirinden özel ikinci el eşyaların satıldığı mezat, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin gözdesi haline geldi.

Çankırı'nın en eski yerleşim alanlarından olan Sultan Süleyman Camii önüne kurulan hınca hınç ikinci el malzemelerle dolu mezat, ikinci el eşya meraklılarının yeni adresi oldu. Elbiseden ayakkabıya, elektronik eşyadan mobilyaya, ev eşyalarından oyuncaklara, kullanılmış kıyafetlerden tablolara kadar hemen hemen her şeyin pazarlandığı alanda kullanılabilecek eşyalar ve uygun fiyatlar ihtiyaç sahiplerinin ilgisini çekiyor.

ESKİLER BAYRAMLIK OLUYOR

Cuma günleri kurulan pazarda fiyatlar 2 TL'den başlıyor. Esnaflar, özellikle kullanılmış eşyaların bayram öncesinde yoğun ilgi gördüğünü belirtiyorlar.

Pazarda fiyatların oldukça düşük olduğuna dikkat çeken esnaflardan Dursun Akbulut, ihtiyaç sahipleri için kurulan pazara ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Yıllardır kurulan pazarın geleneksel bir hal aldığını ifade eden Akbulut, alanda elden çıkan malzemelerin değerlendirildiğini söyledi.

Öte yandan Çankırı'nın en eski yerleşim alanlarından olan Sultan Süleyman Camii önüne kurulan pazar, yaşlılar için adeta bir buluşma noktası. Pazarda bir araya gelen yaşlılar, pazarı gezip birbirleri ile sohbet ediyorlar.

Vatandaşlar, satıcıların eski malzemelerini paraya dönüştürdüğü, alıcıların ise ihtiyaçlarını karşıladığı pazarda binlerce eşya bulunduğunu belirtiyorlar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber