Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 06 Ağustos 2022 - 10:48 Yorum: 0

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden çiftçilere destek

Eskişehirli çiftçilere çeşitli projeler ile maddi destek olunduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ayrıca Tarım Sigortaları...

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden çiftçilere destek

Eskişehirli çiftçilere çeşitli projeler ile maddi destek olunduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ayrıca Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile üretimin katlandığını ifade etti.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehir'deki çiftçilerin 2021 yılında 46 bin 500 poliçe yaptırdığını, 2022'de ise bu sayının 47 bin poliçeye yükseldiğini açıkladı. Aynı şekilde 2021'de 123 bin hayvan ve 746 bin dekar alan araziyi, 2022'de 186 bin hayvana 756 bin dekara katladığını bildirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehirli vatandaşların mahsullerini ise Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile koruduğunu belirtti.

Makine-Ekipman Desteği çerçevesinde 74 çiftçiye 1 milyon 966 bin 584 lira aktarıldı

Eskişehirli çiftçilere 2 milyon 166 bin 584 liralık tarımsal ödeme yapıldığını dile getiren Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Makine-Ekipman Desteği projesi çerçevesinde 74 çiftçiye 1 milyon 966 bin 584 lira aktarıldığını iletti. Aynı zamanda Uzman Eller Projesi ile 2 çiftçiye 200 bin lira ödeme desteği yaptıklarını aktaran Gümüş, "Hayırlı ve bereketli olsun" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber