Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 15:53 Yorum: 0

Eskişehir Türk Sağlık-sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman:

Eskişehir Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman düzenlediği basın toplantısında, yoğun bakımda ve hasta odalarında hemşirelerin şiddete...

Eskişehir Türk Sağlık-sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman:

Eskişehir Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman düzenlediği basın toplantısında, yoğun bakımda ve hasta odalarında hemşirelerin şiddete uğradığını, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Hemşireler Haftası sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Kararman, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası'nı, başta hemşire olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının sıkıntıyla karşıladıklarını belirtti. Kararman, "İstihdam yetersizliğinden kreş eksikliğine kadar uzanan sorunlar yumağıyla hemşirelerimiz baş başa bırakılmışlardır. Bir yanda başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarında hemşire eksikliği nedeniyle, servisler kapatılmak zorunda kalınırken, bir yanda da iş bekleyen hemşirelerin olması istihdam yetersizliğinin yanı sıra planlamanın da yapılmadığını göstermektedir. Ayrıca zaten yetersiz hemşire istihdamı yüzünden artan iş yükü, bazı hemşirelerinde hemşirelik hizmetleri dışında çalıştırılıyor olmasıyla katmerleşerek artmaktadır. Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanlar "özlük hakları açısından" mağdur edilmektedirler. Bu tür sorunların yanında sürekli azalan döner sermaye gelirleri ile, hemşirelerimiz çok çalışırken daha az ücret almaya başlamışlardır" dedi.

"HEMŞİRELERİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ"

Hemşirelerin seslerini duyarak, onların sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Kararman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tüm bunları bir arada değerlendirdiğimizde, adeta sorunlar yumağı içerisinde kaldığını gördüğümüz hemşirelerimizin feryadının duyulup, sorunlarına çözüm üretilmesi gereklidir. Türk Sağlık-Sen olarak hemşirelerimize daha iyi çalışma şartları sağlanması temel arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkanlar kendilerine sunulmalıdır. Tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ile çalışan, şifa dağıtan tüm hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası'nı kutluyoruz.'

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber