Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

Eskişehir, Unesco ‘Öğrenen Şehirler’ Küresel Ağı’na Katıldı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir'in, Türkiye'den ilk kez "Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na katılması ve "Öğrenen Şehir" unvanı almaya hak kazanmasının...

Eskişehir, Unesco ‘Öğrenen Şehirler’ Küresel Ağı’na Katıldı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir'in, Türkiye'den ilk kez "Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na katılması ve "Öğrenen Şehir" unvanı almaya hak kazanmasının haklı gururunu yaşadığını belirtti.

Çelik, 2013 yılında UNESCO Hayat Boyu Öğrenme Enstitüsü tarafından yürütülmeye başlanılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da yer aldığı "Öğrenen Şehirler Küresel Ağı"nın (GNLC) programı kapsamında, Eskişehir'in Türkiye'den ilk kez "Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na katılması ve "Öğrenen Şehir" unvanı almaya hak kazanması dolayısı ile bir açıklama yaptı. Vali Azmi Çelik, açıklamasında, Almanya'nın Hamburg şehrindeki UNESCO Hayat Boyu Öğrenme Enstitüsü tarafından yürütülen programda; üye şehirler arasındaki ikili öğrenmeyi, diyaloğu, karşılıklı bağlantılarla ilişkileri destekleyerek kapasite geliştirmeye imkan sağlamayı, öğrenen şehirler inşa etme sürecinin tanınmasını ve dünya şehirlerindeki hayat boyu öğrenme uygulamalarının desteklenmesinin amaçlandığını anlattı. 28 ülkeden 115 şehrin bulunduğu ve UNESCO tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Eskişehir, Türkiye'den ilk kez "Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na katılan ve "Öğrenen Şehir" unvanı almaya hak kazandığını anlatan Çelik, şunları belirtti;

"Bu şekilde Öğrenen Şehirler Küresel Ağı Programı'na üye olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu noktadan itibaren Öğrenen Şehirlere dair güncel bilgilere erişebilecek, hareketli bir çalışma ağının parçası olacak, diğer şehirlerle bilgi paylaşımında bulunabilecek ve uzmanlarla profesyonellerden oluşan bir ağla iletişim kurabilecek. 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı Pekin'de gerçekleştirilen toplantıya katılmış, paydaş olmasını teşvik eden ve o dönemin Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Kültür ve Turizm Bakanımız ve Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Nabi Avcı, bu sürece büyük katkı sağlamıştır."

"Eskişehir, Türkiye'de bir ilki daha başarmanın haklı gururunu yaşıyor"

Vali Azmi Çelik, güzel Eskişehirin bu unvanı almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği açıklamasında, "Başta Kültür ve Turizm Bakanımız ve Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Nabi Avcı olmak üzere bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Her zaman ilklerin şehri olan Eskişehir, Türkiye'de bir ilki daha başarmanın haklı gururunu yaşıyor. Teknolojik donanımların ve iletişim ağının giderek arttığı dünyada "Öğrenen Şehir" unvanını alan şehrimiz, her alanda kendini yenilemeye devam edecektir.Takdir buyurulan bu unvanın tüm Eskişehir halkına hayırlı omasını diliyorum" diye belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber