Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Temmuz 2014 - 22:38 Yorum: 0

Eskişehir Valisi Tuna iftar verdi

ESKİŞEHİR (AA) – Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Valilik olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışmaları kapsamında özellikle toplumda dezavantajlı kesimler için farklı...

Eskişehir Valisi Tuna iftar verdi

ESKİŞEHİR (AA) – Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Valilik olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışmaları kapsamında özellikle toplumda dezavantajlı kesimler için farklı alanlarda AB standartları üstünde hizmet sunduklarını söyledi.

Vali Tuna, Şoförler Odası Mavi Salonda, engelli vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yaşayan çocuklar ile huzurevi sakinleri için düzenlenen iftarda, yüreklerdeki tüm güzel duyguları tazeleyen ramazan ayı vesilesiyle bir kez daha aynı gönül sofrasını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bütün savaşların, kavgaların, anlaşmazlıkların temelinde yatan asıl sebebin sevgisizlik olduğunu ifade eden Vali Tuna, şöyle konuştu:

“Çağımızın en büyük engeli ve hastalığı da sevgisizliktir. Sevgisiz bir yürekte hiçbir güzellik boy vermez. İyilik, hayır namına hiçbir şey yeşermez. Yine bir insanın en büyük engeli aslında sevgisizliktir. Bu yüzden Eskişehir Valiliği olarak ürettiğimiz bütün projelerin temeline sevgiyi getirdik. 'Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için' diyen Yunus Emre gibi Türk Dünyası Kültür Başkenti olan şehrimizde gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerde insanları sevgiye davet ettik. Çünkü sevmek, bir insanı insan yapan en temel özelliktir. Sevgisizlik engeli aşılırsa dünyadaki bütün sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Yüreklerimizde yeşerttiğimiz koşulsuz bir sevgi ile Eskişehir Valiliği olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışmaları kapsamında özellikle toplumda dezavantajlı kesimler için farklı alanlarda AB standartları üstünde hizmetler sunuyoruz.”

 

-"2014 Temmuz ayına kadar 4 bin 236 engelli kimlik kartı işlemi gerçekleşmiştir"

 

Tuna, koruyucu aile hizmeti alanında 56 çocuğun titizlikle seçilen emin ellere emanet edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için devletimiz aylık ücret ödemektedir. Yine sosyal yardım, engelli hizmetleri, verdiğimiz hizmetlerden bir kaçıdır. Ve biz bu uğurda, sizler için ne yaparsak yapalım, ne kadar yaparsak yapalım az buluyoruz. Daha fazlasını yapabilmek için bütün imkanlarımızı seferber etmiş olmamızın yanı sıra gönlümüz her zaman sizden yanadır ve şunu hatıranızdan asla düşürmeyin, önceliğimiz her zaman ve daima sizlersiniz. Engelli kimlik kartı hizmetleri alanında ise, 2014 Temmuz ayına kadar 4 bin 236 engelli kimlik kartı işlemi gerçekleşmiştir. Bugüne kadar ise ilimizde toplam 13 bin 38 engelli kimlik kartı işlemi gerçekleşmiştir. Engelli vatandaşlarımızın eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmaları, sosyal yaşamın parçaları olmaları ve en önemlisi üretkenlikleriyle istihdam edilmeleri bizim üzerinde en çok durduğumuz önceliklerimizdendir.”

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber