Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Nisan 2015 - 13:43 Yorum: 0

Eskişehir Valisi Tuna, Sarıcakaya ve Mihalgazi'de

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerine gitti.Sarıcakaya ilçesine giden Vali Tuna, Kaymakam...

Eskişehir Valisi Tuna, Sarıcakaya ve Mihalgazi'de

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerine gitti.

Sarıcakaya ilçesine giden Vali Tuna, Kaymakam Turan Soğukoluk'u makamında ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Tuna, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'i makamında ziyaret etti.  Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, daha sonra Sarıcakaya Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan yöresel el sanatları sergisini gezdi.

Ardından Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Sarıcakaya çarşı merkezinde bulunan çay bahçesinde vatandaşlarla buluştu. Burada yerel halk ozanı ve şairi Dallı Mustafa, saz eşliğinde program sundu. 88 yaşındaki Eşref Ertürk ise, kendi hayatını yazdığı şiirini okudu. 

Tuna, burada yaptığı konuşmada, Sarıcakaya halkıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu'da birçok kıymetli insanın bulunduğunu ifade eden Tuna, "Kaybolmaya yüz tutmuş bizim birçok kültür değerlerimiz var. Bunlara el birliğiyle sahip çıkalım, kaybetmeyelim. Burada yapılan el dokuması var. Bunu yapan şu an zannediyorum sadece yaşlı kadınlarımız varmış. Bunu proje haline getirip el birliğiyle sahip çıkmamız lazım" dedi.

Tuna, Sarıcakaya Kültür Evi inşaatını inceledikten sonra Mihalgazi ilçesine gitti.

Mihalgazi Kaymakamlığı ziyaret eden Tuna, Kaymakam Tahir İğde'den ilçe hakkında bilgi aldı. Tuna, Kaymakamlık ziyareti ardından Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün'ü makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinin ardından Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Mihalgazi Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti. Kursiyerlerin yaptığı ev tekstil, ahşap boyama ve el dokuma tezgahlarında işlenen ürünleri inceleyen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, daha sonra ilçeden ayrıldı.

ETİKETLER: Eskişehir , Sarıcakaya , Mihalgazi
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber