Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ağustos 2014 - 12:58 Yorum: 0

Eskişehir'de 18 bin 548 öğrenci yaz Kur'an kurslarına katıldı

İl Müftüsü Ersoy: "Açılan toplam kurs sayısı 673'tür. ders veren öğretici sayısı 961'dir ve devam etmiş öğrenci sayısı da 18 bin 548'dir"

Eskişehir'de 18 bin 548 öğrenci yaz Kur'an kurslarına katıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de açılan 673 yaz Kur'an kursuna 18 bin 548 öğrencinin katıldığı bildirildi

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, düzenlediği basın toplantısında 23 Haziran- 22 Ağustos tarihleri arasında il genelinde düzenlenen yaz Kur'an kursları hakkında bilgi verdi. 

Kursların 3 dönem halinde gerçekleştirildiğini anlatan Ersoy, "Açılan toplam kurs sayısı 673'tür. ders veren öğretici sayısı 961'dir ve devam etmiş öğrenci sayısı da 18 bin 548'dir" dedi.

Kur'an kursları dışında, bazı camilerde de eğitim verildiğini dile getiren Ersoy, 7,12,13, 24 yaş guruplarında kişilerin eğitim ve öğretim görmelerinin sağlandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan eğitim-öğretim programları ile ders kitapları ve materyallerin kullanıldığını aktaran Ersoy, şöyle konuştu:

"Yaz Kur'an kurslarımızda 'Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3' kitaplarından 76 bin 500, 'Kur'an-ı Kerim Elif Bası' kitabından 21 bin 850 ve 5 bin 500'de Kur'an-ı Kerim dağıtılmıştır. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, 'Kur'an-ı Kerim', 'Hz. Pergamber'in Hayatı' ve 'Temel Dini Bilgiler' derslerini seçmeli dersler kapsamında alabildiklerinden Yaz Kur'an kurslarına daha çok ihtiyaç duyulduğu bilgisi verilmiştir. Öğrencilere seviye tespiti yapılarak, hangi seviyede biliyorsa, onun üstüne göre eğitim verilmeye başlanmıştır. Bu kurslarımıza geçmiş yıllara nispetle rağbet artmıştır. Ben özellikle kurslarımıza katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik ediyorum. Gerek dini gerekse ahlaki ve kendilerine verilmesine gereken bilgiler bu çağda alındığı için bu öğrencilerimizin gerçekten vatanımıza, milletimize, anasına babasına, dinimize saygılı, hürmetkar bir şekilde yetişmesi sağlanmaktadır."       

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber