Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 11:08 Yorum: 0

Eskişehir’de Adli Yıl açılış töreni

Eskişehir'de adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, 15 Temmuz'da bir işgal provasının yaşandığını...

Eskişehir’de Adli Yıl açılış töreni

Eskişehir'de adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, 15 Temmuz'da bir işgal provasının yaşandığını söyledi.

Adalet Sarayı önünde yapılan tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Baro Başkanı Öztekin, kronikleşmiş binlerce yargı ve avukatların sorunu olduğunu söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine yer veren Öztekin, şunları söyledi:

"Adli yıl açılışında avukatların ve yargının sorunları ortaya konulur ve çözümler üretilirdi. Elbette kronikleşmiş binlerce yargısal sorunumuz var. Bunların yanı sıra 15 Temmuz'da bir işgal provası yaşadık. Bu hain plan gerçekleşmiş olsaydı, ülkemiz işgal edilecek, iç isyan ve savaş çıkacak ve muhtemelen güneydoğu ve Doğuanadolu bölgemiz topraklarımızdan çıkacaktı. Kısacası parçalanacaktık. Muhtemelen bugün böyle bir açılışı yapamayacaktık. Üniter ve ulus bir devlet olmadan, yaşanacak bir devlet olmadan, hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının da olmayacağının da bilincindeyiz. Bu sebeple kronikleşmiş binlerce sorunumuzu 2016-2017 adli yYılının açılışında bugün dile getirmeyeceğiz."

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel ve çok sayıda avukat katıldı.

Eskişehir’de Adli Yıl açılış töreni

Eskişehir’de Adli Yıl açılış töreni

Eskişehir’de Adli Yıl açılış töreni

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber