Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Eskişehir'de "Ahşap Sanatlar Müzesi" açıldı

Odunpazarı Belediyesi öncülüğünde 68 ülkeden 300 sanatçının yaptığı eserler, Kurşunlu Külliyesi'nde geçici oluşturulan müzede sergileniyor

Eskişehir'de 'Ahşap Sanatlar Müzesi' açıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, "Dünya Ağaç Günü" etkinlikleri kapsamında 68 ülkeden 300 sanatçının ürettiği eserlerden "Ahşap Sanatlar Müzesi" oluşturuldu.

Odunpazarı Belediyesince Kurşunlu Külliyesi'nde oluşturulan müzenin açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir'i diğer kentlerden ayıran en önemli unsurun meydan, cadde ve sokaklarındaki heykeller olduğunu söyledi.

Bu heykellerin, Eskişehirlilerin sanata önem verdiğini gösterdiğini vurgulayan Günay, şunları kaydetti:

"Odunpazarı Belediyemiz bu sene çok çarpıcı bir işin altına imzayı attı. Onları tebrik ediyorum. Bu Ahşap Sanatlar Müzesi, dünyada üçüncüsü gerçekleştirilen bir organizasyon. Birincisi Tanzanya'da, ikincisi Çin'de, üçüncüsü ise Türkiye'de Eskişehir'de gerçekleştirildi. Ağaçtan yapılan eserlerin yer aldığı bu müze de dilerim ki diğer müzelerde olduğu gibi kapısında insanların kuyrukta beklediği yerlere eklenir."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise 68 ülkeden 300 sanatçının katıldığı Dünya Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında yaklaşık 15 gündür çalışıldığını dile getirdi.

Sanatçıların eserlerinin geçici bir süre Kurşunlu Külliyesi'nde sergileneceğini bildiren Kurt, daha sonra bunların Odunpazarı'nda "Türkiye'nin ilk ahşap müzesi" olacak konakta sergileneceğini ifade etti.

Müzedeki eserlerin eşi benzeri olmadığını anlatan Kurt, "Bu eserler, kendine özgü ve dünyada tek olan, aynısını bulamayacağınız eserlerdir. Yapılan eserler, Odunpazarı bölgesinde bulunan bir konak ahşap müzesi haline getirilecek, burada dünyanın ve Türkiye'nin izlemesine sunulacak" diye konuştu. 

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar, müzeyi gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber