Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 13 Mayıs 2016 - 16:08 Yorum: 0

Eskişehir’de Garip Dolandırıcılık Olayları

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de dolandırıcılar, farklı ve ilginç yöntemlerle insanları kandırmaya devam ediyor.

Eskişehir’de Garip Dolandırıcılık Olayları

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de dolandırıcılar, farklı ve ilginç yöntemlerle insanları kandırmaya devam ediyor.

Hoşnudiye Mahallesi'nde yaşanan olayda, Ş.Ş.B.'yi (54) arayan dolandırıcılar, "yanlışlıkla sizin 120 TL tutarındaki telefon faturanızı yatırdık" diyerek, paranın geri yatırılmasını istedi. Kendi telefon faturası da 120 TL olduğu için şüphelenmeyen Ş.Ş.D., dolandırıcıların verdiği hesaba 130 TL para yatırdı. Daha sonra olayı araştıran Ş.Ş.D., kendisini arayan numaranın "dolandırıcılık" olaylarında kullanıldığını fark etti. Hesaba yatırdığı paraya bloke koyduran şahıs, polis ekiplerine gidip durumu anlatarak şikayetçi oldu.

Bir farklı dolandırıcılık olayı ise Bahçelievler Mahallesi'nde yaşandı. C.C.K. (62), Sadık olarak tanıdığı ve araç muayene istasyonunda çalıştığını zannettiği kişiye, aracının muayenesini yaptırabileceğini, ayrıca masrafın 240 TL tutarında olduğunu söyledi. Bunun üzerine Sadık olarak tanıdığı şahıs C.C.K.'ya, 20 TL karşılığında kendisinin yapabileceğini söyledi. Şahsa 260 TL para veren C.C.K., daha sonra aracın ruhsatını ve egzoz ölçüm belgesini alarak muayene istasyonuna gitti. Burada şahsa ulaşamayan C.C.K., dolandırıldığını fark edince polis ekiplerine gidip durumu anlattı.

Polis ekipleri her iki olayla alakalı soruşturma başlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber