Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Eskişehir'de "işe yerleştirme" vaadiyle dolandırıcılık davası

Kentte 4 kişiyi, Odunpazarı Belediyesinde işe yerleştirme vaadiyle dolandıran sanığa 6 yıl hapis cezası verildi

Eskişehir'de 'işe yerleştirme' vaadiyle dolandırıcılık davası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Odunpazarı Belediyesinde işe yerleştirme vaadiyle 4 kişiyi dolandıran sanık, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Necati Sülük ile müştekiler Hasan Özen, İsmet Turan, Yusuf Yıldız ve Barış Kızılırmak hazır bulundu. Duruşmaya, sanığın dolandırıcılık olayında ismini verdiği ve suçtan zarar gördüğü iddia edilen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

Sülük, savunmasında, müştekilerden para aldığını kabul ederek, "Müştekilerden aldığım paraları dün itibarıyla kendilerine teslim ettim. Belediye Başkanı Kazım Kurt'un adını kullanmadım. Yaşananlardan dolayı pişmanım" dedi.

Müştekiler ise sanığın kendilerinden kişi başı ortalama 2 bin 500 lira aldığını, daha sonra dolandırıldıklarını anlayıp dava açtıklarını söyledi.

Kurt da sanığı aynı partiden olduklarından dolayı tanıdığını dile getirerek, "Sanık, adımı kullanarak vatandaşları belediyede işe sokacağını söylemiş. Daha önce de kendisini bu konuda uyarmıştım. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa 6 yıl hapis ve 4 bin 800 lira para cezası verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber