Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 19:58 Yorum: 0

Eskişehir'de, "Mükemmellik" ödüllü karikatürist sergi açtı

ESKİŞEHİR (AA) -  Eskişehir'de, Birleşmiş Milletler "Mükemmellik" ödülü sahibi karikatürist Ahmet Öztürklevent'in karikatür sergisi açıldı. Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri...

Eskişehir'de, 'Mükemmellik' ödüllü karikatürist sergi açtı

ESKİŞEHİR (AA) -  Eskişehir'de, Birleşmiş Milletler "Mükemmellik" ödülü sahibi karikatürist Ahmet Öztürklevent'in karikatür sergisi açıldı. 

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde gerçekleştirilen "Ahmet Öztürklevent Karikatür Sergisi", Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlendi.

Öztürklevent, serginin açılışında yaptığı açıklamada, karikatür sergisinde tek bir konuya bağlı kalmadığını, karma bir sergi oluşturduğunu söyledi.

Karikatürlerinde kara mizah olduğunu belirten Öztürklevent, "Evrensel ve zamansız karikatürler yapıyorum. İnsanlığın yaşadığı sorunları anlatmaya çalışıyorum. Örneğin Filistin sorununu anlatan ve Ortadoğu sorununa değinen 'Ağlama Duvarı' adlı karikatürüm dünyada ses getirdi. Bundan sonra yapacağım eserlerin kalıcı olmasını istiyorum" diye konuştu.

Karikatür dünyasının en önemli isimlerinden biri olan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yüze yakın ödülü bulunan Ahmet Öztürklevent son olarak Birleşmiş Milletlerden "Mükemmellik" ödülü aldı. 

Uluslararası alanlarda ödüllere layık görülen eserlerin de yer aldığı sergi, 28 Mart'a kadar gezilebilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber