Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 20:03 Yorum: 0

Eskişehir’de ‘Soma’ Anması

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen maden faciasının 2'nci yılı nedeniyle Eskişehir'de çeşitli sendika ve oda üyeleri yürüyüş...

Eskişehir’de ‘Soma’ Anması

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen maden faciasının 2'nci yılı nedeniyle Eskişehir'de çeşitli sendika ve oda üyeleri yürüyüş düzenleyerek, anma gerçekleştirdi.

Yıl dönümü sebebiyle Eskişehir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Eskişehir Tabip Odası ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Hamamyolu Caddesi Saatli Park mevkinde toplandı. Topluluk burada, ellerinde tuttukları afiş ve kafalarına geçirdikleri "Soma" yazılı baretlerle çeşitli sloganlar atarak, Soma'da yaşamını yitiren 301 maden işçisini andı. Grup, daha sonra yürüyüşe geçerek, çevik kuvvet ekiplerinin belirlediği alana kadar ilerledi. Yaklaşık 300 metrelik yürüyüşün ardından topluluk, durarak bulundukları yerde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen ve 301 canın yitirildiği en büyük iş faciasının 2'nci yıl dönümünde olduklarını söyledi. Aykanat, "301 canımızın acısı hala yüreğimizde. 13 Mayıs'ta Soma'da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber