Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 30 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

Eskişehir'deki öğretmenlerin eyleminde engellinin darbedilmesi

Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Engelliler Komisyonu Başkanı Güner: "Her ne şekilde olursa olsun şiddetin her türlüsünü kınıyoruz, demokratik kültürün yerleşmesi fikirlere saygı duyulması hakaretten ve şiddetten uzak durulması öncelikli hedefimiz olmalıdır"

Eskişehir'deki öğretmenlerin eyleminde engellinin darbedilmesi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Türk Eğitim-Sen'in "iş bırakma eylemi" kapsamında yapılan yürüyüşte, gruba laf attığı iddia edilen engelli bir vatandaş darbedilmesine ilişkin Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Engelliler Komisyonu Başkanı Ercan Güner, basın açıklaması yaptı.

Güner, düzenlediği basın toplantısında, öğretmenlerin, pedagoji eğitimi alan, çocukların emanet edildiği ve engelli kişileri de eğitme kapasitesine sahip insanlar olduğunu bildirdi.

Geçen hafta Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi'nce düzenlenen yürüyüşte engelli bir vatandaşın darbedildiğini anımsatan Güner, şunları kaydetti:

"Zihniyetlerdeki yanlış düşünceler bu eğitimin önüne geçip kişilere şiddet uygulama şekline dönüşmüştür. Her ne şekilde olursa olsun şiddetin her türlüsünü kınıyoruz, demokratik kültürün yerleşmesi fikirlere saygı duyulması, hakaretten ve şiddetten uzak durulması öncelikli hedefimiz olmalıdır. Bu hedefler doğrultusunda Tük Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nin dilemiş olduğu özrü uygulamada da gerçekleştirmesini temenni ederiz. Bizler Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 2 No'lu Şube olarak çalışmalarımızı her türlü şiddetten uzak, her türlü fikre saygı duyarak ve tüm canlılara değer verip saygı duyarak yürüteceğiz. Hoşgörü kültüründen vazgeçmeyip yaratılanı yaradandan ötürü sevmeye devam edip uygulamalarımızda da bunu göstereceğiz."

Güner, tüm engelli derneklerinin ve komisyonlarının engellilerin haklarının geliştirilerek artırılmasında birlik ve beraberlik içinde olmasını diledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber