Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 15:48 Yorum: 0

Eskişehir'den kısa kısa

24 Kasım Öğretmenler Günü

Eskişehir'den kısa kısa

ESKİŞEHİR (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükerşen, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e  Başöğretmenlik unvanının verilmesinin  86. yılında olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Atatürk'ün belirlediği çağdaş Cumhuriyet ilkelerini geleceğe taşıyan öğretmenlerimizi gözümüz gibi sakınmamız gerektiğini aktaran Büyükerşen, mesajında şunları kaydetti:

"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, emekli olan, atanamayan ve çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla, tüm güçlüklere rağmen görev yapan, fedakarlığın zirve isimleri saygıdeğer öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü saygı ve minnetle kutluyorum." 

-Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ataç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözü ile öğretmenlerin bir toplumu yetiştirmede ve var etmede üstlendikleri görevi anlattığını belirtti.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, sevginin, fedakarlığın simgesi olan öğretmenlerin ve öğretmen adayların sorunlarının çözüldüğü, atamalarının yapıldığı günlere bir an evvel ulaşmak istediklerini Belirten Ataç, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını kaydetti.

- Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurt, mesajında eğitimin herhangi bir ögesindeki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı unutulmaması gerektiğini belirtti.

Hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlere hak ettikleri yaşam koşulları sağlanması gerektiğini aktaran Kurt, bunun siyasilerin ve kent yöneticilerinin en önemli görevi olduğunu kaydetti.

Kurt, ayrıca, "Ülkenin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, güçlüklerle karşılaşsa da büyük hizmet aşkıyla çalışarak çocuklarımızın ve gençlerimizin ulusuna ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize hak ettikleri yaşam koşulları sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

-CHP Kütahya İl Başkanlığı'ndan Kurt'a ziyaret

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Başkan Kurt'a başarı dileklerini ileten Şahbaz, Odunpazarı Belediye Başkanı  Kazım Kurt’un Odunpazarı'nda başarılı çalışmalara imza attığını aktardı.

Sosyal demokrat bir yönetim anlayışı ile Odunpazarı'nın kaybettiği yılları yeninden kazanacağını vurgulayan Şahbaz, Başkan Kurt'a çalışmalarında başarılar diledi.

Kurt ise teşkilat çalışmalarının önemine değindi. 

-Kurt, Yenikent'in geleceğini konuştu

Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik ve Mahalle Meclisi üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yenikent Mahallesi sorunlarının yer aldığı raporu Başkan Kurt'a teslim eden Nazik'in, mahalle sakinlerinin beklentilerini Başkan Kurt'a ilettiği belirtildi.

Odunpazarı Belediyesi mahalle meclisi projesinin mahallelerin geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Nazik, proje ile mahalle sakinlerinin tüm beklentilerini belediye yetkililerine aktarabildiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber