Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2014 - 15:48 Yorum: 0

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü

Vali Tuna: "Eskişehir halkımız, milli kuvvetlerle birlikte, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle değişik cephelerde savaşa katılarak, düşmana ağır kayıplar verdirmiş, üstün kahramanlıklar göstermiştir"

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eskişehir halkımız, milli kuvvetlerle birlikte, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle değişik cephelerde savaşa katılarak, düşmana ağır kayıplar verdirmiş, üstün kahramanlıklar göstermiştir. Her sayfası ayrı bir zaferle taçlanmış olan şanlı tarihimizin, Eskişehirlilerin onur ve cesaretiyle daha da yüceltilmiş olması hepimiz adına gurur vericidir" ifadelerini kullandı. 

Tuna, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti: 

"Büyük bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu kazanılan 'Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın coşkusu, heyecanı ve onuru içindeyiz. Eskişehir halkımız, milli kuvvetlerle birlikte, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle değişik cephelerde savaşa katılarak, düşmana ağır kayıplar verdirmiş, üstün kahramanlıklar göstermiştir. Her sayfası ayrı bir zaferle taçlanmış olan şanlı tarihimizin, Eskişehirlilerin onur ve cesaretiyle daha da yüceltilmiş olması hepimiz adına gurur vericidir.

Eskişehir büyük mücadelenin merkezlerinden biridir ve modern Türkiye'nin kuruluşunun yapı taşlarının üst üste konulduğu yerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur' sözlerinde olduğu gibi Eskişehir Valiliği olarak, müteşebbis ve çalışkan Eskişehir halkının da desteği ile ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hızla ilerlemekteyiz."

Bu tarihi günde milli birliği ve beraberliği sağlayarak yurdun kurtarılması, Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan Büyük Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri saygıyla, rahmetle ve minnetle anan Tuna, mesajında şunları bildirdi: 

"Bu acılı ve karanlık günleri geride bırakmanın gururuyla, içinde bulunduğumuz huzur ve güven ortamının değerini kavramanın bilinci içerisinde güzel ilimiz Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü tebrik ediyor, halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber