Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Eylül 2014 - 15:48 Yorum: 0

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü

Kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Kanlıpınar Şehitliği'nde tören düzenlendi

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Kanlıpınar Şehitliği'nde tören düzenlendi. 

Törene Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Jale Nur Süllü, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Tuna, Orgeneral Ünal ve Başkan Vekili Süllü'nün anıta çelenk bırakmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitler için dua edilmesinden sonra şehitlik defteri imzalandı.

Şehitlik defterine yazdıklarını okuyan Tuna, şunları söyledi:

"Şükran, minnet ve rahmetle yad ettiğimiz aziz şehitlerimiz, milli şairimiz Mehmet Akif'in 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda' dizesinde ifade ettiği gibi sıktığımızda, adeta su gibi şehitler fışkıran mübarek topraklarda yaşıyoruz. Bu yüzden bastığımız yerler toprak değil, vatandır. Pınarların şehit kanları nedeniyle kırmızı akmasından dolayı 'Kanlıpınar' ismini alan ve her karışında şehitlerimizden bir parçanın bulunduğu bu mevki, mübarek vatan parçalarından biri olarak attığımız her adımda yürek yaralarımızı tazelemektedir."

"Bu aziz millet, ay yıldızlı bayrak, vatanın namus ve şerefi için 'Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli' diyerek, canlarını ortaya koyan siz şehitlerimiz, can verme sırrına erenlerden olarak aziz vatanımızın asıl sahiplerisiniz" diyen Tuna, "Şehitleri ölmeyen bir vatanın evladı olmaktan onur duymaktayız. Aziz şehitlerimize minnet ve şükran borcumuzun, ne yaparsak yapalım baki kalacağının idraki içindeyiz. Bizler, 'toprak üstünde hür yaşayalım' diye şu kara toprağa, bir gül bahçesine girercesine giren şehitlerimizi unutmak, 'esaret ve bu canım vatanımızdan vazgeçmek' demektir. Siz şehitlerimize evlatlık, vefa ve minnet borcumuzu zerre miktarı da olsa ödemek gayesiyle bu uğurda son nefesimize kadar azimle çalışacağımızı, gür sesle ifade ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun!" şeklinde konuştu.

Daha sonra şehitliği gezen protokoldekiler, mezarların başına karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından basın mensuplarının günün anlam ve önemine ilişkin sorusunu yanıtlayan Tuna, "Vatanın her köşesinde olduğu gibi o dönemde yaşayan Eskişehir halkı, vatanın bağımsızlığı uğrunda gerekirse canlarını feda etmeyi göze almış, buna ant içmiş ve söz vermişlerdir" ifadesini kullandı. 

Vatanın bağımsız şekilde bugünlere gelmesini şehitlere borçlu olduklarını aktaran Tuna, şunları kaydetti:

"2 Eylül Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle, şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı ifade etmek için şu anda Kanlıpınar Şehitliği'nde onları rahmetle yad ediyoruz. Tabii ki biz bu vatanın bağımsız şekilde bu günlere gelmesini onlara borçluyuz. Bize bu vatanı emanet eden gazilerimizi, şehitlerimizi ve büyük Atatürk'ü rahmetle, minnetle anıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber