Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mayıs 2016 - 15:33 Yorum: 0

Eskişehirli Şehit Ailelerinin Talepleri Kanun Teklifine Dönüştü

Şehit ve Gazi Aileleri, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği buluşmada Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir...

Eskişehirli Şehit Ailelerinin Talepleri Kanun Teklifine Dönüştü

Şehit ve Gazi Aileleri, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği buluşmada Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile bir araya geldi.

Şehit ve gazi ailelerinin Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirdikleri ziyarette dile getirdikleri talepler Milletvekili Utku Çakırözer tarafından Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ile yapılan çalışma ile kanun tasarısı haline getirildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Genel Başkanımızı ziyaret ettiğimizde dile getirilen talepler doğrultusunda hazırlanacak bir yasa tasarısını sizlerle paylaşmıştı. Sosyal haklarınızın geliştirilmesi konusunda hükümetin şehit ve gazi ailelerine üvey evlat gibi davranması sebebiyle bu tasarı birçok alanda iyileşmeyi ön görüyor. Mecliste bu tasarıya tüm partilerin olduğu gibi hükümetin desteği de gerekli. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu girişimi çok anlamlı. Diliyorum hükümet beni mahcup etsin ve bu yasa çıksın" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZ TÜM PARTİLERE ÇAĞRI YAPARAK YASANIN BİRLİKTE ÇIKARTILMASINI TEKLİF ETTİ"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kanun teklifinin ayrıntılarını paylaştığı konuşmasında, "Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı ve bütün vekillerimizin altında imzası olduğu bu tasarı Meclis Başkanlığı'na verildi. Bu tasarının hazırlanması değerli dernek başkanımız Hacı Şahin'in bize aktardığı bilgiler ve talepler doğrultusunda oluşturuldu. Genel Başkanımız tüm partilere çağrı yaparak yasanın birlikte çıkartılmasını teklif etti. Şehit ve gazi aileleri bizim en değerli varlıklarımız. İstenirse bir günde kanun çıkartılabiliyor. Sizlere en iyi hakların sağlanacağı önerilerin yer aldığı bu kanun da bir günde çıkarılabilir. Bu konuda sizlerin desteği bizim için çok önemli" dedi.

Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin de, "Başta bizlerin içinden biri olarak desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorum. Taleplerimizi kanun tasarısı haline getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve sayın Vekilimiz Utku Çakırözer'e teşekkür ediyorum. Meclise verdiğimiz taleplerimizin takipçisi olacağız. Umarım bu hakları meclisten çıkaracağız" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Başkan Ataç ve Utku Çakırözer, Şehit ve Gazi ailelerine çiçek dağıtarak Anneler Günü'nü kutladı.

Eskişehirli Şehit Ailelerinin Talepleri Kanun Teklifine Dönüştü

Eskişehirli Şehit Ailelerinin Talepleri Kanun Teklifine Dönüştü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber