Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Kasım 2014 - 18:03 Yorum: 0

Eskişehirli ve Kosovalı sanayiciler bir araya geldi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) düzenlediği toplantıda iş adamları bir araya geldi.ETO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya,...

Eskişehirli ve Kosovalı sanayiciler bir araya geldi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) düzenlediği toplantıda iş adamları bir araya geldi.

ETO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya, ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Ahmet Mithat Milli, Kosova Amerikan Ticaret Odası İcra Müdürü Arian Zeka, Kosova Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı Muhamet Ymeri ile sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Güler, Türkiye ve Kosova'nın, sahip olduğu ortak mirasın enerjisini paylaşan iki yakın akraba olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, Kosova'da inşaat, gıda, tekstil gibi üretim işletmelerinin kurulması, otoyol, havalimanı ve altyapı tesisleri üretimi gibi faaliyetleri başarıyla sürdürüyor. Artık Eskişehir ile Kosova dostluğun ve kardeşliğin bir adım ötesine geçerek birlikte daha fazla iş yapması gerekiyor. Bu kapsamda daha önce Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo'yu konuk ettik. Prizren'de düzenlenen iş forumuna katıldık. Eskişehir'de gerçekleştirilen iş görüşmelerinin de karşılıklı ticarete olumlu yansıyacağını düşünüyorum."

ESO Başkanı Özaydemir de Türkiye ve Kosova arasında siyasi ve ticari çıkarların dışında, çok derin kültürel bağlar da bulunduğunu belirterek Türkiye'nin, Kosova'nın istikrarına, toprak bütünlüğüne ve kalkınmasına önem verdiğini kaydetti.

KTTO Başkanı Ahmet Mithat Milli ise Eskişehir'e gelen heyette birçok sektörden iş adamının bulunduğuna dikkati çekerek, bu sayede ikili ilişkileri geliştirerek, karşılıklı işbirliğine imza atmayı amaçladıklarını dile getirdi. 

 

ETİKETLER: Eskişehir
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber