Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 08 Ekim 2016 - 13:08 Yorum: 0

Eskiyi unutturmayan emekli

Samsun'un Bafra ilçesinde Bağ-Kur emeklisi bir kişi, 19 yıldır biriktirdiği kaybolmaya yüz tutmuş tarım aletleri ve teknolojiye yenilmiş eşyaları dükkanında...

Eskiyi unutturmayan emekli

Samsun'un Bafra ilçesinde Bağ-Kur emeklisi bir kişi, 19 yıldır biriktirdiği kaybolmaya yüz tutmuş tarım aletleri ve teknolojiye yenilmiş eşyaları dükkanında sergiliyor.

Gaz lambası, radyo, elle tomruk biçme hızarı, demirci körüğü, sofra, ütü, sandık, yün bükme çıkrığı, kara sapan, pulluk, orak, düven, yayık, kağnı arabası parçaları gibi 200'e yakın çeşit eşyanın yer aldığı koleksiyon, gelişen teknoloji nedeniyle kullanılmayan birçok eşyayı görmek isteyenlerin beğenisini kazanıyor.

Bağ-Kur emeklisi 63 yaşındaki Sabri Durmuş, 19 yıl önce ailedeki malzemeleri toplayarak başladığını, daha sonraları da eş dostun teşvik etmesiyle eski malzemelere merakının başladığını dile getirdi. Sabri Durmuş yaptığı açıklamada, "1997 yılından itibaren ailedeki malzemeleri topladıkça, onların eşyalarını sakladıkça, bir daha göremeyeceğimiz şeyleri, elde edemeyeceğimiz ve kaybetmememiz gerektiğini düşünerek başladık. Ufak tefek derken eş dostlarda ellerinde olan malzemeleri getirerek yardımcı olmaya çalıştılar. Bunları nasıl koruyabiliriz, nasıl muhafaza edebiliriz diye bunların ahşap olanlar koruyucu malzemeler, paslanmaya başlamış metal olanlarında bakımlarını yaparak değerlendirmeye çalıştık. Gerçekten bir daha temin edemeyeceğimiz malzemeler var, yenisi gelmeyen şeyler. İnsanlarımız da bizi teşvik ediyor. Kadın olsun erkek olsun gelip geçenler burayı görenler iyi şeyler yaptığımızı söylüyor. Burada elektrik yok hiç bir şey yok. Sadece insan gücüyle, insan emeğiyle, insan sevgisiyle yapılan şeyler. Hepsi de alın teri eseri. Bunlar şu anda antika işine girmiyor ama yakın tarihimizde kullandığımız malzemeler. Hepsinin değeri bizim gözümüzde çok çok yüksek. İnsanlar geliyorlar görüyorlar yerlisi yabancısı fotoğraf çekiyorlar, geçmişi düşünerek efkarlanıyorlar. Teşekkür ediyorlar. Bu da bize yetiyor. Okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi davet ediyorum. Çocuklarımızı alsınlar gelsinler. Yakın tarihimizde babamızın dedemizin kullandığı malzemeler bunlar. Bunlarla beraber bu insanların ne meşakkatli ne zorluklarla çalıştıklarını hepsini burada görsünler istiyorum" dedi.

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Eskiyi unutturmayan emekli

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber