Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Temmuz 2016 - 15:13 Yorum: 0

Esnaf durumdan umutsuz değil

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin esnafa ve piyasalara olumsuz yansıdığını dile getirdi.

Esnaf durumdan umutsuz değil

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin esnafa ve piyasalara olumsuz yansıdığını dile getirdi. Mutlu buna rağmen hükümetin aldığı ekonomik tedbirler ve attığı adımlar sebebiyle esnafın umutsuz olmadığını söyledi.

Mutlu, ramazan ayının bitmesiyle sezonun başlamasını bekleyen esnafın darbe kalkışması ile birden kötü bir durumun içerisine düştüğünü dile getirdi. Mutlu, tüm olumsuzluklara rağmen esnafın umutsuz olmadığını belirterek, "Esnafın yaz umudu vardı. Ramazan ayının hemen sonrasında sezonun hızlı başlamasını ve esnafın para kazanmasını bekliyorduk, ama 15 Temmuz tarihinde yaşanan bu talihsiz durum esnafın tüm hayallerini suya düşürdü. Bu süreç diğer yandan tüm piyasaları kilitledi. Tabii kimsenin de yarınla ilgili bir öngörüsü olmadığı için de yatırım yapmıyor, para harcamıyor. Ancak bu kaygılara rağmen esnaf durumdan umutlu. Zaten konuyla ilgili konfederasyonumuz da çalışmalar yapıyor ve hükümete esnafın durumu hakkında bilgiler aktarıyor. Bir dizi tedbir alınıyor. Esnafın sigorta ve vergi borçlarının taksitlendirilmesine yönelik bir düzenleme görüşülecek. Kefalet Kooperatifi kanalıyla esnafa kred ide verilmeye başlanacak. Bu sürecin çok uzun, kalıcı ve yıkıcı olmayacağını düşünüyorum. Bir an önce normal hayatımıza döneceğimizi düşünüyorum. Bu kötü günlerden çıkışın bir fırsata dönüşebileceğini düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber