Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 11:48 Yorum: 0

Esnaf Odası Eğitim Semineri Düzenledi

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından başlatılan esnafa yönelik eğitim seminerlerinin sonuncusu gerçekleştirildi.

Esnaf Odası Eğitim Semineri Düzenledi

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından başlatılan esnafa yönelik eğitim seminerlerinin sonuncusu gerçekleştirildi.

Seminerin tüm beldelerde gerçekleştirdiklerini ifade eden Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, "Zaman zaman tekrarladığımız bu toplantıların amacı, esnaflarımızın bildiği i mevzuatların tekrar güncellenmesidir. Esnafımızı denetlemeye gelen tüm kurum yetkilileri sizlere bilgi verecek. Bugüne kadar yapmış olduğumuz eğitim seminerlerimizin sayısı 40'a yakındır. İş güvenliği yasasından, gıda, hijyen ve aklınıza gelebilecek her türlü mevzuat ve kişisel gelişim ile ilgili seminerleri yapıyoruz. Bu sene tüm beldelerimizde toplantı gerçekleştirdik. Tüm işyerlerimizin kolluk kuvvetleri tarafından sürekli denetimden geçmesi isterken, sizlerin uyması gereken kural ve alınacak tedbirleri anlatacaklar. Hepiniz meslek sahibisiniz. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan hangi alanda eğitim almak istiyorsanız 15 kişi olmanız yeterlidir. Umarım bu toplantıdan çıkarken, aldığımız bilgilerin faydalı olacağını ve hayata geçeceğini temenni ediyorum" dedi.

Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisi Mücahit Güleç, işyerlerinde gıda güvenliği ve hijyen için alınması gereken tedbirleri ve cezai işlemleri anlattı. Denetimlerde tek yetkili kurumum Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu, tarladan sofraya kadar tüm ürünlerin sorumluluğunun kendilerinde olduğunu, denetimlerin haber verilmeden uygun sıklıkla yapıldığını, önemli olanın işletmenin kendi kendisini denetlemesi olduğunu ifade etti.

Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Teknikerleri Olgun Özaydın ise, hastalıklarının sebeplerini anlatarak, hastalıkların bulaşmasını önemle yöntemleri, besin zehirlenmeleri, hijyen, bulaşıcı hastalıklar, işyerlerinde gıda maddelerinin muhafaza edilmesi tütün yasakları ve uyulması kurallarını anlattı. Türkiye Kantinciler Platformu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Tepe, amaçlarının işletmecilere hak arama konusunda doğru yolu göstermek olduğunu ifade etti. Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürü Mürsel Çoban da esnafı sürekli denetlediklerini ilk olarak istedikleri belgenin işyeri açma ve çalışma ruhsatı olduğunu söyledi. Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü'den Komiser Yardımcısı Selami Turgut, işyerinin açılış ve kapanış saatleri ve mevzuatla ilgili bilgi vererek, umuma açık yerler asayiş bakımından denetlediklerini ve denetlemelerde diğer kurumları ilgilendiren aksaklılar bulunduğu zaman tutanağa bağlayıp ilgili kurumlara gönderildiğini söyledi. İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş İstihbarat Kısım Amiri Üstçavuş İbrahim Yüksel, Jandarmanın cezai işlem uygulayan bir kurum olmadığını, mevzuat durumunu tutanağa bağlayarak ilgili kuruma gönderen birim olarak görev yaptıklarını ifade ederek işyerinden hırsızlık olayları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan seminere, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Hayri Kandemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Türkiye Kantinciler Platformu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Tepe, Zonguldak Kantinciler Platformu Başkanı Özer Özkan, Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, muhtarlar, denetlemeleri gerçekleştiren kurum temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber