Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2016 - 10:23 Yorum: 0

Esnafa, KOSGEB kredi faiz desteği müjdesi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, KOSGEB'in imalatçı KOBİ'lere vereceği "2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi...

Esnafa, KOSGEB kredi faiz desteği müjdesi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, KOSGEB'in imalatçı KOBİ'lere vereceği "2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği" için başvuruların başladığını bildirdi. Sözütek, destekten yararlanacak esnaf ve sanatkarların, KOSGEB veri tabanına mutlaka kayıt yaptırmalarını, varsa kayıtlarını güncellemeleri gerektiğini duyurdu.

İmalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu kredi için 19 Eylül 2016'dan itibaren başvurmaya başladıklarına dikkat çeken Başkan Sözütek, program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limitinin 300 bin TL olacağını ve kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade etti.

Kredinin, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ayda ödeneceğini, KOSGEB'in kredi programı çerçevesinde protokol yaptığı 8 banka olduğunu belirten Sözütek, ilgili bankaların kredi ana parasını, KOSGEB'in ise faiz kısmını karşılayacağını söyledi.

2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği için internet üzerinden "kredi.kosgeb.gov.tr" adresi kullanılarak başvuru yapılması gerektiğini vurgulayan Sözütek, "KOSGEB tarafından sağlanan kredi faiz desteğinden esnaf ve sanatkarlarımızın daha fazla yararlanabilmeleri açısından, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayanların süratle işlemlerini tamamlayarak kayıtlarını yaptırmalıdır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olanların da KOBİ Beyanname bilgilerini güncellemeleri, KOSGEB desteklerine erişim konusunda iş ve işlemlerinin verimliliği ve etkinliğini artıracaktır. Birliğimiz, Bilgi İşlem Merkezi bünyesinde KOSGEB Veri Tabanına Kayıt ve KOBİ Beyannamesi Güncelleme işlemleri yapılabilmektedir. Detaylı bilgi için esnaf - sanatkarlarımız 0322 365 1010 - 13 numaralı telefonlardan birliğimizi arayabilirler ya da genel sekreterliğimiz ile irtibata geçebilirler. Esnaf ve sanatkarlarımızın bu destekten azami derecede yararlanması için, Adana ESOB olarak başvuruda bulunanlara her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber