Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Nisan 2020 - 21:57 Yorum: 0

Esnaflar dertlerini dile getirdiler

Burada tavukçuluk yapan esnaflarız. Öncelikle ülkemizin ve şehrimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Yüce rabbimizden ülkemizden ve şehrimizden bu korona virüs tehlikesini bir an önce def etmesini diliyoruz.

Esnaflar dertlerini dile getirdiler

Burada tavukçuluk yapan esnaflarız. Öncelikle ülkemizin ve şehrimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Yüce rabbimizden ülkemizden ve şehrimizden bu koronavirüs tehlikesini bir an önce defetmesini diliyoruz. Ancak yasakların hiçbir zaman çözüm olmadığını, yasaklama olursa da insanlara bir yaşam alanı sunulması gerektiğini düşünüyor ve bunu da canı gönülden istiyoruz. Yeklilerimizin Kasap Pazarı ve Sebze Hali aldığı kararın aynısını da biz Tavukçu Pazarı esnafları olarak da istiyoruz. Zaten yaz sezonundayız. Bu sezon insanlarımızın şehirden köye göç ettiği sezonlar. Bu nedenle de esnaflar olarak bizler bin, bin 500 civarında tavuk aldık. Bu esnaflarımız aldığı bu tavukları bir, bir buçuk ay içerisinde satacaklar. Alınan kararla birlikte aldığımız bu tavuklar ellerimizde kaldı. Bu tavukları aldığımız yerlere tekrar iade etme, besleme, beslediğimiz yerde satma şansımız yok. Biz durumun ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız, biliyoruz, ancak lütfen bizleri de düşünsünler. 
Tavukçular Pazarı’nda belli bir standart belirlesinler. Bizler de o standartlara göre çalışalım. Eğer ‘burada satış yapmayın, size başka bir yer tahsis edelim.’ derlerse bize eski Arapgir Pazar gibi bir yer tahsis etsinler, biz işimizi orada yapalım. Çünkü burası sadece Tavuk Pazarı değil, aynı zamanda küçük bir hayvanat bahçesi. Buraya dedeler torunlarını, anne-baba çocuklarını getiriyor ve çocuklara hiç görmedikleri hayvanları gösteriyorlar. Geçenlerde 13-14 yaşındaki bir kız çocuğumuz annesine hindiyi göstererek, ‘Anne bu ne kadar büyük bir tavuk’ diye seslendi. Türkiye’nin her ilinde Tavukçular Pazarı, Kuşçular Pazar var. Malatya’nın 3 bin taneden fazla sokak var, bu sokaklardan bir tanesini de tavuk satan esnaflara verseler ne olur, ne kaybederiz? 
Bizim burada yüzde 100 organik ürünlerimiz de var. Doktor hastasına ‘organik ürün yiyeceksin!’ diyor. O hasta buraya gelecek ve bu ürünü kendisine hazırlamamızı isteyecek. Gerek tavuk gerekse yumurta gerek kaz gerek hindi gerekse de ördek olarak. Biz bir yerde burada topluma hizmet ediyoruz. şu anda bizler Malatya’nın bir ihtiyacını gidermiş oluyoruz. Bu ihtiyacı giderirken de sadece maddi kaygılarla bu işi yapmıyoruz. Hepimizi ev geçindiriyoruz, geçim kaynağımızı elbette ki burada temin ediyoruz ama Malatya’ya biz de en azından hizmet ediyoruz. Burada 9 tavukçuluk yapan 9 esnaf arkadaşımız bu işi yapıyor. Ve biz de bu işi yapabilmemiz için yetkililerimizden rica ediyoruz. Biz devletimize vergi veren esnaflarımız. Bu işi yapamazsak buradaki esnaflarımız buranın dışında belki de merdiven altı satış yapacaklar, bu da çok sağlıksız olacak. Bu da hem devletin hem de milletimizin hem de bizlerin kaybı olmasına neden olacak.

whatsapp-image-2020-04-16-at-21.48.49.jpeg

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber