Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2016 - 13:24 Yorum: 0

Esnafların borçları yapılandırılıyor

Niğde Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, esnaf ve sanatkarın kamuya olan borçlarının yapılandırılması ilişkin kanunun...

Esnafların borçları yapılandırılıyor

Niğde Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, esnaf ve sanatkarın kamuya olan borçlarının yapılandırılması ilişkin kanunun resmi gazetede yayınlandığını söyledi.

Aykin, esnafların, 31 Ekim 2016 tarihine kadar, esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara başvurmaları gerektiğini belirtti.

Aykin düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:" Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuzun yoğun ve ısrarlı çalışmaları sonucunda tüm esnaf ve sanatkarlarımızın kamuya olan borçlarının yapılandırılması çalışması sonuç bulmuş ve esnaflarımız için yapılandırmaya ilişkin kanun resmi gazetede yayınlanmıştır. Esnaf ve sanatkarlarımız maliye, sosyal ve güvenlik kurumuna, belediyelere ve esnaf ve sanatkarlar odaları birliğine bağlı olan odalara olan aidat borçları da dahil olmak üzere bu yasa kapsamından yararlanabilmektedirler. 5362 esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları kanunu hükümlerine göre;31.10.2016 tarihine kadar, esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçlarını borç asıllarının ödenmemiş kısmını gecikme zamları tahsil edilmeden üyesi oldukları odalara isterlerse 6 aylık taksitler halinde isterlerse peşin olarak ödeyebilecekler. bunun için esnaf ve sanatkarlarımızın bağlı oldukları odalara başvurmaları önemle rica olunur.'

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber