Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 09 Ağustos 2020 - 17:23 Yorum: 0

Esnafta KDV indirimi memnuniyeti

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2020 yılı sonuna...

Esnafta KDV indirimi memnuniyeti

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Çorumlu esnaf ve sanatkarlar olarak vergi indiriminden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KDV indiriminin pandemiden en çok etkilenen hizmet sektöründeki esnafı çok rahatlatacağını ifade eden ÇESOB Başkanı Recep Gür, esnafın mali yükünün azalacağını ve bu hizmetlere olan talebin de canlanacağını kaydetti.

Vergi indiriminin talebi artıracağını ve bununla birlikte vergi gelirlerinin de artacağını kaydeden Gür, desteklerin esnaf için çok önemli olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Artık verilen hizmetlerin fiyatı ucuzlarken esnafın da vergi yükü azalmış olacak. Bununla beraber, bu sektörlerde vatandaşın talebi artacak ve esnafın rekabet gücü artmış olacak. Yılsonuna kadar geçerli olan bu indirimlerin kalıcı olmasında büyük fayda var. Vergi oranı azalmakla beraber talep artışı, vergi gelirlerini de artıracaktır. Dolayısıyla hem esnafımız hem vatandaşlarımız hem de devletimiz kazanacak."

ÇESOB Başkanı Recep Gür, pandemi döneminde esnaf ve sanatkarları destekleyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a Çorumlu esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür etti.

Bilindiği üzere iş yeri kira stopajı yüzde 20'den yüzde 10'a, yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde ki KDV ise yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmişti. Ayrıca, KDV oranı yüzde 8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde ve sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde de KDV yüzde 1'e indirilmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber