Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Mayıs 2016 - 16:02 Yorum: 0

Esnaftan Parkmetre Uygulaması Tepkisi

Malatya’da bir grup esnaf, cadde üzerinde başlatılan parkmetre uygulamasının yanlış uygulandığını be..

Esnaftan Parkmetre Uygulaması Tepkisi

MALATYA (İHA) Malatya’da bir grup esnaf, cadde üzerinde başlatılan parkmetre uygulamasının yanlış uygulandığını belirterek eylem yaptı.
Halfettin Mahallesi Şire Pazarı esnafı, caddede başlatılan parkmetre uygulamasını protesto etti. Caddeyi bir süreliğine trafiğe kapatan esnaf parkmetre uygulamasında araçlar için yer kazanmak amacıyla çapraz park yöntemi uygulandığını belirtti. Zaten dar olan caddenin araç parkıyla iyice daraldığını, kamyonet gibi araçların park edilmesi halinde trafiğin kapandığını aktaran esnaflar, ayrıca araçların kaldırıma çıkarak iş yerlerinin önünü kapattığını, bu nedenle uygulamanın eski sisteme döndürülmesini istedi.
Esnaflardan Mehmet Tetik, “Bu yolun dar olması nedeniyle araçların dik park edilmesi yolu tamamen kapatmaktadır. Buralar iş merkezi, bu nedenle yük indirme ve bindirmeden dolayı büyük araçlar giremiyor. Sadece taksiler girebiliyor. Burada yapılan parko metreden dolayı araçlar dik giriyor. Araçlar yatay park edilse sorun kalmaz” diye konuştu.
Esnaflardan Faruk Titiz ise, "Belediye bu çizgileri çizerken burada ki hiçbir esnafa danışmadı. Önceleri dükkanlarımızın önüne bir araç park edilirdi. Kısmen de olsa dükkanlarımızın önü açıktı. Şu anda 3 tane araç park ediliyor. Dükkanlarımız önü kapalı. Hafta sonu cirolarımız yüzde 70 düştü. Bu zararımızı kim karşılayacak? Buranın eskisi gibi açılmasını istiyoruz. 65 esnaf imza topladık. İmzalarımızı Belediye’ye sunduk" ifadelerini kullandı.
Bir diğer esnaf Ahmet Keskin, "Belediyelerin amacı para kazanmak değil. Esnafına ve milletine hizmet etmektir. Buraya yanlamasına araçları park ediyorlar. Buradaki bütün esnaf bundan mağdur oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için sadece bir tarafa ve yanlamasına park edilmesi gerekir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber