Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2016 - 13:18 Yorum: 0

Esnaftan semt polikliniğin kapatılmasına tepki

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren Arifiye Semt Polikliniğinin taşınmasına, çevre esnafı tepki gösterdi.

Esnaftan semt polikliniğin kapatılmasına tepki

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren Arifiye Semt Polikliniğinin taşınmasına, çevre esnafı tepki gösterdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binasında bulunan Arifiye Semt Polikliniği, bugün itibari ile 2 Eylül hizmet binasına taşındı. Taşınma olayının ardından polikliniğe gelen çok sayıda hasta geri dönerken cadde üzerinde bulunan eczane ve optik esnafı da duruma tepki gösterdi. Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Murat Destici, esnaf adına yaptığı açıklamada, bu durumun hem hastaları hem de esnafı mağdur ettiğini savundu. Kızılay Dispanseri olarak 25 yıldan beri halka hizmet veren semt polikliniğinin, Kızılay'ın sağlık hizmetlerinden çekilmesi ile 5 yıldan beri Yunus Emre Devlet Hastanesi Arifiye Semt Polikliniği olarak hizmet verdiğini anımsatan Destici, asker hastanesinin sivilleştirilmesiyle hastanenin 2 Eylül Devlet Hastanesi'ne dönüştürülmesi ile polikliniğin kapatıldığını ifade etti. Yıllardan beri halka hizmet veren polikliniğin yeniden açılmasını istediklerini belirten Destici şunları söyledi:

"Semt polikliniği kar eden bir sağlık birimidir. Kamu Hastaneleri Birliği yöneticileri kapatma sebebini kira giderinin yüksek olduğunu ifade ediyor. Sağlık hizmetinde kar amacı güdülmesi son derece yanlıştır. Semt polikliniği ulaşım ve merkezi noktada olması açısından özellikle de fizik tedaviye gelen yaşlı hastalarımız için daha rahat bir yerdeydi. Şimdi taşınması ile hastalarımızın sağlık hizmetine ulaşımı da zora girmiştir. Bunun yanı sıra burada hizmet veren esnafımızın da işleri durma noktasına gelmiştir. Tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi için polikliniğin yeniden açılmasını istiyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber