Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:23 Yorum: 0

ESOB’un projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek...

ESOB’un projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında birlik tarafından hazırlanan "Güneş Esnaf İçin Doğuyor" isimli projenin kabul gördüğünü belirtti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Konak, enerjide her geçen gün artan talep ve temiz enerji kaynaklarına olan ihtiyaç yenilenebilir enerjinin yıldızını parlattığını ifade etti. Projenin en önemli özelliği sürdürülebilir olması olduğunu ifade eden Başkan Konak, "Bu doğrultuda, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak hazırlamış olduğumuz Güneş Enerjisi Santrali proje uygulaması, mülkiyeti Birliğimize ait olan METEM hizmet binamızın çatısına kurulacaktır. 100 kilowatt saat (kWh) güçte kurulması planlanan Güneş Enerjisi Santrali projemiz inşallah tamamlandığında yıllık ortalama olarak 17O bin kWh elektrik üretmesini planlamaktayız. Ayrıca bu uygulama ile kendi elektriğimizi kendimiz üretir hale geleceğiz. Çevresel etki olarak üretilen bu elektrik sonsuz enerji kaynağı olan güneşten üretildiği için de yıllık yaklaşık olarak 115 ton karbondioksit salınımını da önleyecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber