Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

ESOGÜ'de koku düzeyi sorgulama çalışması

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde koku düzeyi sorgulama çalışması yürütülüyor.Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları...

ESOGÜ'de koku düzeyi sorgulama çalışması

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde koku düzeyi sorgulama çalışması yürütülüyor.

Tıp Fakültesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Burcu Kökoğlu tarafından yürütülen çalışma kapsamında nörolojik hastalıkların veya kulak, burun, boğaz hastalıklarının ilk belirtisi olan koku alma kaybının tespit edilmesi amaçlanıyor.

Çalışmada önce hasta ve hasta yakınlarına 12 farklı koku koklatılıyor, daha sonra kişinin geçirdiği hastalıklar, ameliyatlar ve sigara kullanıp kullanmadığı gibi faktörler de göz önüne alınarak koku duyusundaki azalma durumu inceleniyor.

Testin sonuçlarına göre koku duyusunda azalma belirlenen hastalar, araştırma ve muayene için nöroloji ya da KBB polikliniklerine yönlendiriliyor. ESOGÜ poliklinikler girişinde yapılan çalışma 13 Mart'a kadar devam edecek.                                                       

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber